"U klinču - Cirbes i Koprivica"
"U klinču - Cirbes i Koprivica"

Diskretni heroj Partizana - Miloš Koprivica: Cirbes jeste dobar, ali na terenu ne respektujem nikoga

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.16. | 10:37

"Mnogo mi znače takve stvari, to je nešto što će mi mnogo pomoći. Nadam se da će tako biti i u nedelju, kada nas opet čeka težak protivnik i verujem ništa manje borbena utakmica", rekao je mladi centar crno-belih

U klinču - Cirbes i Koprivica

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Po drugi put ove sezone košarkaši Partizana nadigrali su Crvenu zvezdu u gotovo svim segmentima, a sve taktičke postavke koje im je postavio trener Aleksandar Džikić ispunili su gotovo bez greške. I dok su Kevin Džouns, Edo Murić i Džamar Vilson predstavljali triling koji je crno-bele vodio do trijumfa, kao diskretni heroj pojavio se golobadi Miloš Koprivica. Iznenadio je mnoge strateg kluba iz Humske odlukom da baš Koprivici poveri mesto u startnoj petorci, a on je zahvalnicu dostavio na najbolji mogući način, pošto je vodio 12 žestokih minuta žustre borbe sa Majkom Cirbesom. Na kraju je mladi centar uspeo da izađe kao pobednik iz duela sa jednim od najboljih evropskih „teškaša“, najviše iz razloga što rivalu nije dopustio da napravi prostor za manevar, što je treneru Džikiću bilo jako važno, ali i samom igraču.
"Bila je to jedna jako iscrpljujuća utakmica za sve nas. Dosta borbe je bilo na obe strane terena, ali ja mogu samo da kažem da sam presrećan što smo dobili ovaj meč. Pred nama je sada jako važna utakmica u finalu i mi moramo da uradimo sve kako bismo pobedili", rekao je Koprivica

Kako sam priznaje - nije se uplašio duela protiv centra Crvene zvezde.
"Majk Cirbes je zaista jedan jako dobar igrač, ali na terenu nemam ni prema kome respekt jer tako sam se od starta postavio", a na ovu izjavu reagovao je Aleksandar Cvetković, koji je u tom trenutku išao prema svlačionici:
"Bravo momčino, bravo".

Nekadašnji igrač užičke Slobode mnoge je iznenadio svojom agresivnošću u odbrani, posebno u tako važnoj utakmici, a iako je meč završio sa svega dva poena njegov učinak u napadu bio je nemerljivo veliki. On je meč završio sa pet skokova, svih pet u fazi napada, čime je Partizanu omogućio da do poena dođu kroz nove akcije.
"Mnogo mi znače takve stvari, to je nešto što će mi mnogo pomoći. Nadam se da će tako biti i u nedelju, kada nas opet čeka težak protivnik i verujem ništa manje borbena utakmica. Mega nam je veliki dužnik, dva puta su nas savladali u Jadranskoj ligi. Mislim da je to za nas motiv više da pobedimo".

Odmah za Koprivicom svoje viđenje nove pobede nad Crvenom zvezdom dao je i Aleksandar Cvetković.
"Lepa i dobra utakmica. Muški smo odigrali, zasluženo prošli u finalče. Definitivno smo ispoštovali dogovor iz svlačionice koji je trener zacrtao i to je urodilo plodom. Ekipa je odlično reagovala na dolazak novog trenera", poručio je plejmejker crno-belih i kratko dodao:
"Mislim da smo na pravom putu".

Utakmica finala Kupa Radivoja Koraća i susret Partizana i Mega Leksa na programu je u nedelju od 21 čas.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanMiloš KoprivicaMajk CirbesKup Radivoja KoraćaJadranska ligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara