""
""

Dimamova nada od 17 leta: Dao prvenac pa krenuo na bodljikavu ogradu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.16. | 20:14

Mladi vezista se zaleteo prema vatrenim pristalicama i skočio na bodljikavu ogradu ne vodivši računa o mogućim posledicama. Na njega su potom nasrnuli i saigrači, ali se srećom već spustio dovoljno nisko - 1:0

Dinamo ide na šampionsku titulu! To je ekipa Mirčee Rednika pokazala svima osvajanjem tri boda u kršaju sa Botošanijem i vratila se na drugu poziciju rumunske Lige 1. Popularni Crveni psi nisu zablistali na startu proleća, ali su došli do pobede koja će im mnogo značiti na psihološkom planu u narednom periodu - 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Tu se pre svega odnosi na mladog supertalentovanog vezistu velikana iz Bukurešta, Valentina Jonuca Kostakea, koji je u 27. minutu postigao jedini pogodak u ovom meču, ali je sve oduševio načinom na koji se radovao golu. Onako u neverici da je uspeo da zatrese mrežu rivala već na svom drugom meču dresu matičnog kluba, Kostake se zaleteo prema vatrenim pristalicama i skočio na bodljikavu ogradu ne vodivši računa o mogućim posledicama. Na njega su potom skočili i saigrači, ali se srećom već spustio dovoljno nisko.

Dinamo je imao određenih problema da sačuva svoju mrežu, jer je Botošani pokazao da nimalo nije naivan tim, ali je mreža Černiuskasa ostala netaknuta.

U svakom slučaju domaćinu je bilo najvažnije da priđe vodećoj Astri na tri boda, posebno što ih već krajem februara očekuje međusobni okršaj. U narednom kolu Dinamo dočekuje Konkordiju, nakon čega ide na noge lideru šampionata.

LIGA 1 – 24. kolo

Petak:
Targu Mureš – Panduri 0:1 (0:1)
/Sapunaru 45pen/

Subota:

Vitorul – KSMS Jaši 1:2 (0:1)
/Tanase 89 - Golubović 45+2, Vivijeros 53/

Astra Đurđu – Kluž 2:2 (0:1)
/Boldrin 64, 90+3 - Huan Karlos 39, Bruno 56/

Nedelja:
Univerzitatea Krajova – Petrolul 2:0 (1:0)
/Vatajelu 19, Roča 63/

Poli Temišvar – Voluntari 1:2 (0:0)
/Ziku 90 - Rus 75, Tudorie 90/

Dinamo Bukurešt – Botošani 1:0 (1:0)
/Kostake 27/

Ponedeljak:
19.30 Konkordija - Steaua

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentin KostakeRumunijaMirčea RednikLiga 1EvropaDinamo BukurestBotošani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara