"Trener Dile Uča Sosiašvili"
"Trener Dile Uča Sosiašvili"

Dila Humsku osetila: Beograde, šaljem ti veliki pozdrav... Samo da ne izgubimo!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.15. | 20:46

Šef struke prvaka Gruzije nahvalio Partizan, ali kaže da ima više informacija o crno-belima, nego oni o njegovoj ekipi

Trener Dile Uča Sosiašvili

Frtalj sata za razgovor sa predstavnicima medija i još toliko za prisustvo na završnom treningu. A onda opet u - ilegalu. Fudbaleri i stručni štab Dile Gori osetili su travu stadiona u Humskoj 1, za koju veruju da će im se posrećiti i da će se na njoj isprsiti, kako kažu, moćnom Partizanu.
"Biće dobro samo da ne izgubimo", poručio je trener Uča Sosiašvili pre nego što je igrače poveo na stadion.

Izabrane vesti

S obzirom da ima tek 26 godina i da sedi na klupi kluba koji debituje u kvalifikacijama za Ligu šampiona prirodno je što mladi stručnjak sa pijatetom govori o crno-belima.
"Šaljem veliki pozdrav Beogradu. Mnogo cenim Partizan i njegovu istoriju. Reč je o dosta jakoj ekipi, sa nizom kvalitetnih igrača. Znam da su ambicije crno-belih da se plasiraju u grupnu fazu evropskog takmičenja. Gledali smo dosta njihovih utakmica, odlikuje ih kvalitet kako na tehničkom tako i na taktičkom planu..."

No, ni Gruzini nisu bez ambicija. Zato su sedam dana pre utakmice došli u Beograd, a koliko su ozbiljni u nameri ca prođu dalje svedoči i podatak da su svoje kontrolen mečeve zatvorili za javnost. Baš kao i veći deo poslednjeg treninga, što je i praksa UEFA.
"Razlog za naš raniji dolazak u Srbiji je činjenica da Partizan, kao veliki klub, radi profesionalno, ima trenera posvećeno poslu i on sigurno poseduje informacije o nama. Mada, mi smatramo da imamo više podataka o Partizanu, nego što rival ima o Dili Gori. Uostalom, u eri moderne tehnologije lakše je dobiti informacije o Partizanu, koji je svetski priznat klub, nego o nama koji prvi put učestvujemo u eliminacionim rundama za plasman u Ligu šampiona. Inače, u Beoggradu smo imali dosta dobre uslove za treninge, kao i smeštaj u hotelu, a videli smo lep grad", dodao je Uča Sosiašvili, inače 12 godina mlađi od Partizanovog kapitena Saše Ilića.

Kondicioni trener Dile Gori Milovan Matijašević na zvaničnoj konferenciji je preuzeo ulogu prevodioca i objasnio dodatne razloge pojavljivanja gruzijske ekipe u Beogradu sedam dana pre prvog susreta:
"Prethodno smo bili u Turskoj na pripremama dve sedmice, a došli smo ranije da se priagodimo jako visokim temperaturama u Beogradu".

Prvotimac gostujućeg sastava Irakle Modebadze delovao je impresioniran istorijom Partizana. Ne i uplašeno:
"Verujem da nas čeka dosta teška utakmica, jer je Partizanov tim sastavljen od dosta kvalitetnih pojedinaca. Postaraćemo se da igramo onoliko koliko nam protivnik dozvoli".

(foto: fcdila.ge)


tagovi

uča sosijašviliFK PartizanLiga šampionaDila Gori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara