"Paolo Di Kanio"
"Paolo Di Kanio"

Di Kanio: Rijaliti programi su ubili viteštvo u sportu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.01.13. | 20:12

Kontroverzni trener Svindona ponovo briljira, posebno kada govori o fer-pleju i negativnom uticaju novca i takozvanih "selebriti" ličnosti

Paolo Di KanioNajava Paola Di Kanija da će sam platiti kako bi pozajmljeni igrači ostali u Svindon Taunu izazvala je divljenje celokupne fudbalske javnosti, koja je danas dobila nove poetske citate kontroverznog Italijana o uticaju novca na fudbal, viteštvu na terenu i mnogim drugim stvarima. I to na svoj, jedinstven način.
Novac mi nikada nije bio prioritet, već slava. To je moj pogled na svet, ali i na život. Već sam ove sezone sportskoj klinici u Rimu, klinici Vilja Stjuart, poklonio pravo da koristi moj lik, kako bi igrači Svindona imali besplatno lečenje. Moraćemo da plaćamo samo operacije, a ostalo će biti besplatno. Zahvaljujući Paolu Di Kaniju”, rekao je pomalo narcisoidno Italijan pre nego što je otkrio i drugu stranu svoje ličosti.
Sve ovo radim jer želim uspeh i sebi i svojim igračima. Osećao bih se posramljeno kada bih znao da sam mogao nešto da ostvarim, a nisam jer sam bio škrt. Fudbal ponekad ume da bude pohlepan što je tipično za industriju u kojoj možete da zaradite veliki novac. Međutim, lično bih radije radio za funtu u timu koji ima dobar plan, nego za velike pare u lošoj ekipi”, otvorio se Di Kanio u razgovoru za radio BBC.

Međutim, ono najiskrenije tek sledi.
Moram da priznam da nisam uvek bio ovakav. Kada sam bio dečak ukrao sam bratovljev bicikl i prodao ga kako bih kupio slatkiše za prijatelje i sebe. Doduše, ipak sam podelio sve”.

Izabrane vesti

Di Kanio se, takođe, osvrnuo i na potez Luisa Suareza u Kup utakmici protiv Mansfilda na kojoj je Urugvajac iz Liverpula postigao gol uz pomoć ruke zbog čega je razapet na stub srama.
Igrač uvek treba da bude iskren. Ako shvati da je pogrešio treba da prizna. Nije fer okoristiti se takvom situacijom. Ipak, svi smo drugačiji”, počeo je šef struke Svindona, koji je 2001. godine i dobio Fifinu nagradu za fer-plej, jer nije želeo da nastavi akciju dok se golman Evertona Pol Džerard previjao na terenu zbog povrede.
Nažalost, ne mislim da ćemo u budućnosti gledati takve prizore. Nove generacije su odrasle uz ideju da ako se okoristiš tuđom nesrećom onda si automatski inteligentniji i pametniji od drugih. Uostalom, takvo ponašanje gledate na rijaliti programima na TV-u. Tamo se neki ljudi pojavljuju samo zbog toga što se ponašaju na loš način”. 


(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropameđunarodni fudbalPaolo Di KanioSvindon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara