""
""

Di Kanio konačno pokrenuo mašineriju! Kakve tri bombe Mačaka za erupciju slavlja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.13. | 15:22

Fudbaleri Sanderlenda slavili u velikom Derbiju Severa i prekinuli crnu seriju od devet mečeva bez trijumfa

Da li je uprava Sanderlenda napravila pravi potez kada je nedavno na klupu dovela kontroverznog Paola di Kanija pokazaće vreme, ali za sada se posao i te kako isplaćuje! Crne mačke su konačno “skinule mrak“ i zabeležile prvi trijumf posle devet uzastopnih mečeva tuge. Ima li boljeg načina da se uhvati poslednji voz za opstanak u Premijer ligi od pobede u Derbiju Severa protiv velikog rivala, Njukasla!

A tek kakve su pogotke postizali igrači Sanderlenda! Prave majstorije, lepotice, poslastice za svakog ljubitelja fudbala. Prvi je pao već u 24. minutu, kada je Stefan Sesenjon nadriblao loptu na nekih 20 metara od gola i uputio projektil u donji desni ugao golmana Krula!

Izabrane vesti

Do kraja poluvremena rezultat se nije menjao, a sudija Hauard Veb je možda oštetio Njukasl kada nije dosudio penal posle starta nad Siseom, ali, to su već neke druge teme...

Drugo poluvreme obilovalo je prilikama na obe strane, a ponovo je sudija Veb bio u centru pažnje i to u dva slučaja. Prvo je poništio čist pogodak Svraka polovinom drugih 45 minuta, da bi potom propustio priliku da dosudi jedanaesterac u korist gostiju, pošto je Janga-Mbiva igrao rukom u svom šesnaestercu...

Domaćini su se našli u velikom problemu kada je Krul u 57. minutu doživeo povredu šake, zbog čega je morao da napusti igru, a zamenio ga je Eliot, koji je solidno branio, ali primio i dva spektakularna pogotka.

Prvi je pao u 74. minutu, kada je Adam Džonson bukvalno iskopirao poteze Sesenjona i pravom majstorijom duplirao prednost svog tima.

Samo sedam minuta kasnije usledila je nova erupcija slavlja na Sent Džejms Parku. Igrao se 81. minut kada je Dejvid Vogan iskoristio nešto ofanzivniju igru domaćina, izbegao ofsajd zamku i uputio udarac sa ivice šesnaesterca, dok je Eliot samo posmatrao kako lopta ulazi u gol.

Di Kanio je svaki pogodak proslavljao kao da ih je on postigao, čime je oduševio navijače, koji su mu se pridružili u slavlju na stadionu velikog rivala... Sanderlend se konačno aktivirao i započeo operaciju bega sa donjeg dela tabele.


PREMIJER LIGA, 32. kolo

Subota:

Arsenal – Norič 3:1 (0:0)
/Arteta 85p, Basong 88ag, Podolski 90 – Tarner 57/

Aston Vila – Fulam 1:1 (0:0)
/N Zogbija 55 – Delf 66ag/

Everton – KPR 2:0 (1:0)
/Gibson 40, Aničebe 56/

Reding – Liverpul 0:0

Sautempton – Vest Hem 1:1 (0:0)
/Ramirez 60 – Kerol 66/

Nedelja:

Njukasl – Sanderlend 0:3 (0:1)
/Sesenjon 24, Džonson 74, Vogan 81/

15.05: Stouk – Mančester junajted

Odloženo: Čelsi – Totenhem

Ponedeljak:

Odloženo: Mančester Siti – VBA

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adam DžonsonDejvid ŠternEngleskaEvropaPremijer ligaSanderlendStefan Sesenjon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara