"Gabrijel Paulista u duelu sa Geretom Bejlom "
"Gabrijel Paulista u duelu sa Geretom Bejlom "

Detalji dele Arsenal od dovođenja brazilskog štopera za 20 miliona evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.01.15. | 18:27

Gabrijel Paulista pred vratima londonskog kluba, čeka se radna dozvola od FS Engleske

Gabrijel Paulista u duelu sa Geretom Bejlom

Priznao je nedavno Arsen Venger da je dovođenje štopera prioritet Arsenala u ovom prelaznom roku i izgleda da će taj posao završiti pre finiša fudbalske pijace. Posle nekoliko dana nagađanja i spekulacija, Venger je našao idealnog kandidata i spreman je da ga dovede na Emirate. Reč je o Gabrijelu Paulisti (24) iz Viljareala, pošto je Francuz izgleda odustao od Vinstona Rida iz Vest Hema...

Izabrane vesti

Gabrijel Paulista je pre godinu i po dana došao u Viljareal iz brazilske Vitorije i profilisao se u jednog od boljih štopera u Primeri. Ove sezone je nedodirljiv u prvoj postavi Žute podmornice i skrenuo je pažnju nekoliko velikih evropskih klubova među kojima je i Arsenal.

Nedavna izjava Brazilca da bi voleo da pređe u Premijer ligu je bila jasan signal da se nešto dešava i da priče o selidbi u Arsenal nisu samo puka nagađanja. Venger je u poslednja dva dana sa reči prešao na delu i počeo pregovore od dolasku Brazilca.

Viljareal je jasno stavio do znanja da igrač ima otkupnu klauzulu od 20 miliona evra. Venger još pokušava da snizi cenu nudeći 15 miliona evra, ali dogovor dve strane ja na pomolu. Viljarealov trener Marselinjo je priznao da bi bio veliki gubitak za ekipu da ostane bez Pauliste, ali i da je reč o ponudi koju je teško odbiti.

Venger i igrač su se već dogovorili, čeka se konačno “da” i od Viljareala, ali to nije sve. Brazilskom štoperu je potrebna i radna dozvola od FS Engleske ako želi da obuče dres Tobdžija. Osnovni uslov da neki igrač fudbaler dobije radnu dozvolu za igranje u Engleskoj je da ima preko 70 odsto i više nastupa u mečevima reprezentacije tokom godine. Gabrijel Paulista još nije ni debitovao za Selesao, ali postoji i drugo rešenje. Komisija koja izdaje radne dozvolje prihvata i argument ako je reč o “izuzetnom talentu” koji može da unapredi engleski klupski fudbal. To će biti i Vengerov argument prilikom dovođenja Pauliste

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015ViljarealŠpanijaPrimeraPremijer ligaGabrijel PaulistaEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara