"Valeri Božinov protiv Nemanje Miletića i Dejana Melega"
"Valeri Božinov protiv Nemanje Miletića i Dejana Melega"

Derbi u Humskoj: Nikolić vraća trojicu i menja formaciju! Na Vojvodinu sa dva špica

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.16. | 09:02

Crno-beli traže prvu pobedu u sezoni, Novosađani nemaju kompleks duela sa večitima otkako ih vodi Lalatović

Valeri Božinov protiv Nemanje Miletića i Dejana MelegaNovi trener, novi sistem, novi i igrači. Partizan nema kud. Mora da pobedi. Taman da je to uradio svaki put u prethodna četiri zvanična meča otkako je počela sezona, opet bi zahtev bio isti, ali s obzirom da portiv Zaglebja, Bačke (svaki put 0:0) i Napretka (1:2) nije išlo, Marko Nikolić je rešio da – menja!

Novi šef struke crno-belih je za derbi sa Vojvodinom (19 časova, TV Arenasport 1) posegao za nekoliko rokada u igračkom kadru i – što je još važnije – formacijom. Za razliku od Ivana Tomića koji je uporno forisrao 4-2-3-1, bilo u prvenstvu, bilo u Evropi, povratnik na klupu kluba iz Humske vratiće se oprobanom i u njegovom prvom mandatu često primenjivanom, uspešnom, receptu 4-4-2.

Izabrane vesti

Takav sistem podržavaju i navijači, tražeći od Parnog valjka ofanzivniju igru, kao do pre dve godine, kad su u špicu igrali Danko Lazović i Petar Škuletić, samo što će u najzanimljivijem susretu trećeg kola Superlige njihova mesta da zauzmu Valeri Božinov i Miroslav Radović.

MOZZART kvote: Partizan – Vojvodina 1 (1,60), X (3,70), 2 (5,40)

Nikolićeva ideja je da iskustvom na pozicijama centarforova pritisne odbranu Novosađana i konstantno bude pretnja po protivnički gol. Božinov će večeras prvi put biti starter od početka sezone (dosad odigrao samo 65 minuta na tri susreta), dok će Miroslav Radović mesto u špicu obezbedio između ostalog i usled sazanja da je na toj poziciji povremeno dejstvovao tokom boravka u Legiji, kao i da je to igrao baš kod Nikolića, proletos u Olimpiji. Sa tendenciom, da se izvlači na krilo i odatle povremeno preti Nemanji Kordiću.
„Dosta poštovanja gajim prema Vojvodini. Ima tamo bivših igrača Partizana koji su protiv nas uvek motivisani da daju maksimum, ali sam siguran da će i moji fudbaleri pružiti sve od sebe. Sigurno ćemo na teren preneti borbenost koja uvek mora da krasi Partizan“, uverava Marko Nikolić.

Alen Stevanović je ove sezone igrao sedam minuta protiv ZaglebjaOsim Valerija Božinova, trener Partizana je odlučio da u startere promoviše još dvojicu fudbalera koja se nisu naigrala od početka sezone pod Tomićevim vođstvom. Na poziciji desnog krila igraće Alen Stevanović (zasad samo sedam minuta prvog duela sa Zaglebjem), dok će pred Grobarima pojaviti i Greogor Balažic. Prvi put posle tačno devet meseci i dva dana.

Gregor Balažic će imati zadatak da sačuva Sinišu BabićaToliko je prošlo otkako je slovenački štoper povredio prednje ukrštene ligamente na „San Mamesu“ protiv Atletik Bilbaa. U međuvremenu je prošao kroz težak period rehabilitacije, dobio dozvole lekara da se vrati na teren, prošao bez problema pripreme u Poljskoj, međutim, onda je neobjašnjivo „nestao sa mape“ kod Ivana Tomića. Nikolić ga vraća u tim, što je donekle i razumljivo, jer ga je početkom 2015. doveo iz Karpata.

Partizan bi u derbiju kola trebalo da zaigra u sledećem sastavu: Šaranov – Vulićević, Gogua, Balažic, Bogosavac – Everton, A. Stevanović, Brašanac, Mihajlović – Radović, Božinov.

Dejan Meleg je dao gol na prethodnom gostovanju u HumskojVisoke ambicije, razumljivo, gaje i Lale. Imaju osnova da se nadaju pozitivnom ishodu derbija. Prvi je vezan za činjenicu da su jedini srpski tim neporažen ove sezone (sedam utakmica), što ih je dovelo do baraža za plasman u Ligu Evrope, a drugi je da sa Partizanom – znaju.

Svedoče o tome najbolje dve prošlosezonske pobede: 3:2 na Karađorđu i 2:0 u Humskoj, što je dovoljan razlog da energičan i renoviran tim ne razmišlja o kompleksu niže vrednosti na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Uostalom, pod vođstvom Nenada Lalatovića ovaj tim u četiri susreta sa Partizanom i Crvenom zvezdom ima samo jedan poraz (2:3 u poslednjem kolu minulog prvenstva, baš u Humskoj), uz dve pobede i remi.
Neće biti lako, crno-beli imaju kvalitet, promenili su trenera, imaju sjajne pojedince, ali mi smo Vojvodina, nama ime protivnika nije bitno. Gde god da idemo, idemo da napravimo dobar rezultat i da se vratimo u Novi Sad neporaženi“, najavio je Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Vojvodine.

Nikola Trujić protiv svojihAko bude kao u dosadašnjim mečevima, Novosađani bi trebalo na teren da istrče u sledećem sastavu: Kordić - Miletić, Puškarić, Kovačević, Antić - Maksimović - Malbašić, Paločević, Meleg Babić – Trujić.

(FOTO: Star sport, MN Press)

  


tagovi

FK VojvodinaValeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanNenad LalatovićMarko NikolićGregor BalažicAlen Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara