"Gol Frančeska Totija na prethodnom susretu Rome i Reala"
"Gol Frančeska Totija na prethodnom susretu Rome i Reala"

Derbi Real - Roma: Može li Rafa da krene rafalno?

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.15. | 09:43

Galaktikosi u svim linijama tima imaju kvalitetnije igrače od Rimljana i samim tim su i bliži pobedi u Melburnu u okviru Internacionalnog kupa šampiona

Gol Frančeska Totija na prethodnom susretu Rome i RealaBez ikakve dileme, predsednik madridskog Reala Florentino Perez jedan je od najvećih megalomana u istoriji fudbala. Međutim, čini se da je ovaj građevinski magnat, koji se nije libio da potroši na stotine miliona evra kako bi na Santijago Bernabeu doveo brojne zvezde, ovog leta okrenuo ćurak naopako. Kraljevski klub u tekućem prelaznom roku nije obavio nijedan zvučni transfer (istina, do zatvaranja pijace ostalo je još mesec i po dana) - ako se izuzme šokantan odlazak klupske legende Ikera Kasiljasa u Porto - a i Perezova odluka da otpusti Karla Ančelotija i na klupu dovede Rafu Beniteza potpuno je netipična, jer je stručnjak koji je karijeru i započeo u Realu ogromnu reputaciju stekao forsiranjem igre koja nikad nije bila svojstvena madridskom gigantu: primiti gol manje od protivnika, po mogućstvu nijedan. Zato će biti zanimljivo videti kako će - i da li će - doskorašnji trener Napolija držati pod kontrolom sve te superstarove, a setimo se da je čak i Žoze Murinjo imao muke sa njima.

Sa pritiskom se suočava i Rafin rimski kolega Rudi Garsija. Čelnici Vučice očekuju od Francuza da prekine Juventusovu dominaciju u kalču, budući da sa njihove tačke gledišta dva vezana druga mesta nisu bila adekvatna kompenzacija za ulaganja, ali i da sa Romom napravi ozbiljan rezultat u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Ni klub sa Olimpika za sada nije mnogo tumbao sastav, ali Garsija je u povoljnijem položaju od Beniteza zato što radi sa fudbalerima koje je lično odabrao i koji znaju šta se od njih očekuje. S druge strane, Galaktikosi u svim linijama tima imaju kvalitetnije igrače od Rimljana i samim tim su i bliži pobedi u Melburnu u okviru Internacionalnog kupa šampiona, s tim da obostrana potreba za dokazivanjem, iako iz različitih pobuda (Španci žele da se nametnu novom treneru, a Italijani da opravdaju poverenje američkih poslodavaca), ali i karakter samog takmičenja, odnosno insistiranje organizatora da taktika ustukne pred lepršavošću zarad promovisanja fudbala nagoveštavaju GG, pa birajte između ta dva tipa ili ih kombinujte.

Pogledajte kvote za duel Real Madrid - Roma u Kladionici MOZZART.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

ŠpanijaSerija ARudi GarsijaRomaReal MadridRafa BenitezPrimeraItalijaInternacionalni kup šampionaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara