""
""

Derbi Milan - Inter: Za beka iz Barselone i štopera iz Nemačke

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.16. | 12:35

Milanski velikani jure pojačanja za odbranu u januaru

Milan i Inter polako kuju planove za januarsku fudbalsku pijacu, a najverovatnije će pojačanja juriti u poslednjoj liniji.  Tu im se želje poklapaju pošto su gradski rivali bacili oko na iste igreače. Reč je o Alešu Vidalu i Niklasu Zuleu.

Izabrane vesti

Vidal je vipak u Barseloni. Nije iskoristio šansu posle odlaska Danija Alvesa i Luis Enrike na poziciji desnog beka forsira vezistu Serđija Roberta. Hteo je da se reši Vidala još letos, ali je direktor Fernandez bio protiv tražeći još jednu šansu za skupo pojačanje iz Sevilje. Međutim, Vidal je opet razočarao i Enrike ga je definitivno precrtao. Interesovanje Milana i Intera za nekadašnjeg fudbalera Sevilje nije novost i oba kluba će u januaru pokušati da realizuju pozajmicu španskog fudbalera.

Milan na toj poziciji ima Abatea i mladog Kalabriju, a Montela bi Vidala voleo da vidi umesto Abatea u kojeg nema veliko poverenje. Vidala dobro pamti iz Lige Evrope kada je Španac bio ključ Seviljinog trijumfa nad Montelinom Fiorentinom. Inter takođe juri desnog beka. Letos nisu uspeli da dovedu Lihtštajnera ili Darmijana, ali od potrage za desnim bekom neće odustati. Ni Dambrozio, ni Santon koji sada igraju uz desnu aut liniju ne zadovoljavaju kriterijume. Na toj poziciji može da igra i Ansaldi, ali De Bur preferira da ga koristi na levom boku.

Druga meta milanskih velikana je daleko nerealniji cilj. Reč je o nemačkom štoperu Niklasu Zuleu. Ovaj 21-godišnji štoper iz Hofenhajma je jedno od otkrića Bundeslige i budućnost nemačkog fudbala. Međutim, problem za Italijane predstavlja i činjenica da još neki bogatiji klubovi imaju Zulea na radaru. Pre svih Čelsi koji je u finišu letnje pijace nudio 30.000.000 evra, ali je Hofenhajm odbio. Kako piše Sport Bild, Čelsi je i dalje u igri, milanski klubovi takođe, ali Zulea žele još liverpul i Borusija Dortmund.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleiš VidalEngleskaEvropaInterItalijaMilanNemackaNiklas ZulePremijer ligaPrimeraSerija AŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara