""
""

Derbi Mančestera: Čiji džakovi para su bolje iskorišćeni?

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.15. | 10:12

Mančesterski derbiji poslednjih godina obilovali su golovima – osam od prethodnih 10 donelo je 3+, a jedan manje GG3+

Predstojeći mančesterski derbi (nedelja, 15.05, Sport klub 1) ne samo da će obeležiti vikend u Premijer ligi, nego će i pažnja većeg dela fudbalske planete biti okrenuta ka Old Trafordu. Još je suviše rano da bi ovaj okršaj odlučivao o tituli, ali em ova dva kluba uživaju veliku popularnost van Ostrva, em je svima zanimljivo da vide čiji su džakovi para prethodnog leta bolje iskorišćeni. Naime, Siti je poslednji prelazni rok završio kao najveći trošadžija u Evropi s potrošena 194.000.000 evra, dok je Junajted na trećem mestu (iza Valensije) sa 133.000.000.

Za razliku od ovog, njihov prvi susret, novembra 1881, nije imao neki poseban značaj jer su u to vreme bili samo dva od mnogo sličnih klubova u Mančesteru. Domaćin je bio današnji Siti, koji se tada zvao Sent Marks (Vest Gorton), a rezultatom 3:0 trijumfovao je današnji Junajted, u to vreme Njuton Hit. Utakmica je u lokalnim novinama opisana kao „prijatna”, a sada očekujemo više nego „prijatno” – očekujemo neizvesnost, veliku borbu i dosta golova na obe strane, pošto rivali igraju izuzetno efikasno.

Izabrane vesti

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA MEČ IZMEĐU JUNAJTEDA I SITIJA

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal bio je veoma zadovoljan činjenicom da su njegovi igrači posle poraza od Arsenala (3:0) uspeli da istim rezultatom savladaju ekipu Evertona, ali nije dozvolio da ga to ponese.

“To je samo jedna utakmica. Moramo da budemo konstantniji. Ako savladamo Siti, moći ćemo da pričamo o šansama za titulu”, rekao je Van Gal.

Holanđanin neće moći da računa na povređene Ešlija Janga (istegnuće mišića) i Luka Šoa (slomljena noga), dok njegov kolega sa klupe Građana Manuel Pelegrini ima mnogo većih problema. Čileancu neće biti na raspolaganju Aleksandar Kolarov (butni mišić), Serhio Aguero (zadnja loža), Fabijan Delf (tetiva), Gael Kliši (članak), David Silva (članak) i verovatno Samir Nasri (zadnja loža), pa je pitanje ko će mu igrati po levoj strani. Takođe je neizvesno koliko će još Pelegrini kažnjavati neigranjem kapitena Vensana Kompanija zbog toga što se oglušio o njegovu preporuku da preskoči nastup za reprezentaciju Belgije protiv Izraela. Sumnjamo baš da će se usuditi da ga ostavi na klupi protiv Junajteda, kao što je učinio u meču sa Bornmautom.

Tradicija je na strani Crvenih đavola, ali četiri od poslednjih pet duela dobio je Siti. Na osam od prethodnih 10 međusobnih mečeva došlo je 3+ (čak sedam puta bilo je GG3+), pa je naša preporuka da se opredelite za golove. Po nama, pobedi su malo bliži domaći fudbaleri.

NAŠI PREDLOZZI

KI 1  2,60

UG 3+        1,70

TGG GG3+         2,05

* Kvote su podložne promenama

Piše: Vedrana Ćaćić Nikolić

(Foto Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

Serhio AgueroPremijer ligaMančester SitiLuis Van GalEvropaEngleskaBastijan ŠvajnštajgerAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara