"Sigtorson spasio bod"
"Sigtorson spasio bod"

Derbi bez pobednika, slavi Ajndhoven!

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.10.14. | 22:27

Remi koji nikome ne odgovara..

Sigtorson spasio bod

Veliki derbi devetog kola holandske Eredivizije koji su odigrali Tvente i Ajaks završen je bez pobednika- 1:1 (1:0). Nijednom od timova nije igrao 'iks', dok PSV zadovoljno trlja ruke sa pet bodova više od Amsterdamskog giganta. 

Izabrane vesti

Timovi su se pred derbi kola mogli pohvaliti identičnom formom. Obe ekipe dobile su tri od poslednja četiri meča, a i jedni i drugi remizirali su u prethodnom kolu. Dok Tvente ove sezone igra manje-više onako kako se od njih očekuje, navijači Ajaksa ne mogu biti previše zadovoljni onim što su igrači njihovog tima pokaza do sada. Jedno im je zajedničko: žele više od onoga što su do sada postigli.

Ajaks je ranjiviji nego prethodnih godina i fudbaleri Tventea namirisali su slabost od samog početka. Mladi Meksikanac Hesus Korona doneo je prednost domaćima u 17. minutu i obradovao publiku u Enšedeu. 

Neuobičajeno za okršaje u holandskoj najjačoj ligi, nije bilo previše uzbuđenja do poslednje četvrtine meča. Kopljanici dolaze do poravnanja u 72. minutu preko Kolbajna Sigtorsona koji odlično reaguje na asistenciju Kišne i uvodi meč u potpunu neizvesnost. Do kraja duela nijedna od ekipa nije uspela da dođe do pogotka i slavlje u Ajndhovenu moglo je da počne.

 

tagovi

AjaksEredivizijaEvropaFrank de BurHolandijaKolbajn SigtorsonTvente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara