Denver ostaje savršen, Jokić delio lekcije i Kingsima! Nezadrživi Grifin brojao do 50 i izigrao Embida za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.10.18. | 08:40

Savršen skor ima i Nju Orleans, Entoni Dejvis odličan! Bjelica solidan, Marjanović dobio samo minut, Teo nije ulazio na parket, Bogdan se još oporavlja od operacije

Novo veče - nova pobeda Denvera! Za nastavak savršenog niza...

Ono što je noć ranije učinio Toronto, sinoć je uspelo i Nagetsima - stigli su do četvrte pobede u nizu i tako potvrdili odličnu formu na početku sezone. Denver je na svom terenu nadigrao Sakramento rezultatom 126:112, samo dva dana pošto je pobeđen aktuelni šampion, ali i dva dana pre velikog sudara protiv Lebrona Džejmsa i Los Anđeles Lejkersa. Tim iz Kolorada nalazi se u baš opasnom ritmu s početka sezone, pošto je utakmica protiv Sakramenta bila treća u poslednja četiri dana...

Izabrane vesti

Denver ne prestaje da oduševljava otkako je zavesa podignuta, a publici stalno nešto novo ima da predstavi. Gotovo neverovatno zvuči, ali Nagetsi su trenutno najbolji defanzivni sastav NBA lige! I baš su dobrom odbranom sveli Kingse na ovosezonski minimum, što je dodatno pomoglo da se lakšim putem dođe do četvrte recke. Domaćin je u svom Pepsi Centru utakmicu praktično rešio u trećem kvartalu. Upravo tada eksplodirao je najbolji strelac ekipe Džamal Mari sa 13 od ukupno 19 poena samo u tom periodu, dok je nešto slično napravio Gari Haris na otvaranju utakmice sa 11 od svojih 18 poena već u prvoj deonici. Ipak, prvo ime utakmice ponovo je bio Nikola Jokić! Srpski centar pribeležio je novi dabl-dabl i to već u prvom poluvremenu, a u statistici je pisalo da je na kraju skupio 14 poena, 12 skokova i šest asistencija. Naravno, ponovo je Jokić bio presudna karika utakmice, a njegove asistencije samo su punile samopouzdanjem ceo tim. Ipak, izdvojio je malo vremena kako bi udelio košarkaške lekcije svojim direktnim čuvarima, Viliju Koli Stajnu i Hariju Gajlsu, kojima je bio trn u oku. Ne samo što ih je namučio forama koje im je prodavao, već je nekoliko puta na čisto lukavstvo izvlačio ofanzivne skokove i iz njih bitne poene.

Još jednu sasvim napadačku solidnu rolu imao je Nemanja Bjelica. Ovog puta je za 20 minuta u igri spakovao deset poena (4/7 iz igre), tri asistencije i dva skoka, mada su mu američki novinari zamerili da je sporim reakcijama u odbrani često olakšavao posao Denveru. 

Dok je Jokić dominirao u Koloradu, Blejk Grifin je u tesnoj pobedi nad Filadelfijom ubeležio rekord karijere i zastrašujućih 50 poena (20/35 iz igre), čemu je dopisao još 14 skokova i šest asistencija! Detroit je na svom terenu bio bolji od Seventisiksersa nakon produžetka, a ključ utakmice u svojim rukama držao je fantastični Grifin u završnim sekundama susreta. Odlučio se da on bude taj kome će ići lopta posle bočnog auta, a onda je iskoristio samo jedan delić nepažnje svog direktnog čuvara Džoela Embida, te Amira Džonsona, koji se našao tu kako bi pomogao saigraču. Grifin je protutnjao kraj obojice, krenuo na dvokorak, a onda uspeo čak i da izvuče i faul Roberta Korvingtona, na tek nešto više od sekund do kraja. A onda je pogodio i dodatno slobodno bacanje, kako bi stavio tačku na pobedu.

Zanimljivo, Grifin je bio taj koji je i doneo produžetak Detroitu posle odlične reakcije s poludistance. Iako je do kraja utakmice bilo još više od 34 sekunde, Embid je napravio glupost pošto se odlučio na šut za tri poena kod rezultata 120:120, samo sekund i po pošto je Grifin rešio akciju ranije. Hitac je bio ćorak, na drugoj strani neprecizan je bio i Redži Bulok, a onda je poslednju šansu ispustio Dario Šarić, takođe sa distance. Hrvatski reprezentativac je na kraju imao 14 poena, osam skokova i pet završnih dodavanja u 37 odigranih minuta.

Grifin je u dodatnih pet minuta ubacio još šest poena i tako overio trijumf. 

Savršen skor, ali posle tri utakmice ima i Nju Orleans. Pelikansi su na svom terenu bili bolji od Klipersa rezultatom 116:109, a meč je obeležio sjajni Entoni Dejvis! Jedan od najboljih visokih igrača lige meč je završio s 34 poena, 13 skokova, ali i pet blokada i dve asistencije za 40 minuta u igri! Odličan učinak imao je i Nikola Mirotić, koji je upisao dabl-dabl sa 18 poena i 12 skokova, ali i svih šest promašaja u šutu za tri poena.

U gostujućem timu Boban Marjanović dobio je samo minut na parketu i to najviše zato što je na suprotnoj strani imao daleko bržeg i okretnijeg Dejvisa. Čak i kada je Boban dobio svoj minut u igri, klupa Nju Orleansa je odmah reagovala i na teren izašla s dvojicom brzih, visokih igrača i tako izvlačila srpskog asa izvan reketa. Zato je i Dok Rivers morao da reaguje i vrati Marjanovića na klupu. Miloš Teodosić ponovo nije ulazio u igru.

NBA - REZULTATI

Detroit – Filadelfija 133:132
/Grifin 50 – Embid 33/

Denver – Sakramento 126:112
/Mari 19 – Begli III 20/

Nju Orleans – LA Klipers 116:109
/Dejvis 34 – Haris 26/

ZAPADNA KONFERENCIJA

ISTOČNA KONFERENCIJA

Foto: Action Images


tagovi

Nikola JokićBlejk Grifin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara