"Rosicki i Demikelis"
"Rosicki i Demikelis"

Demikelis: Fudbal u Engleskoj je sličan ragbiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.09.14. | 13:34

„Navijačima se sviđa igra udaraca i agresivnosti, to se može videti na njihovim licima tokom utakmica“, objasnio je Argentinac

Rosicki i DemikelisDefanzivac Mančester Sitija Martin Demikelis rekao je danas da je fudbal u Engleskoj sličan ragbiju, jer sudije dopuštaju nešto jači fizički kontakt.
"Kad dobiješ udarac boli, bilo gde da se nalaziš, u Engleskoj, Argentini ili Španiji, ali ova liga je snažna i zbog načina na koji se shvata fudbal - publika voli kad neko dobije udarac i ustane, a zviždi igračima koji simuliraju ili ostanu na travi. Fudbal je ovde sličan ragbiju, navijačima se sviđa igra udaraca i agresivnosti, to se može videti na njihovim licima tokom utakmica", rekao je Demikelis.

Argentinac kaže da mu obaveže u Sitiju ne padaju teško, iako će u decembru napuniti 34 godine.
„Mogao sam da izaberem klub gde ću imati manji pritisak i uživati još malo, ali poteban mi je taj adrenalin, nema opuštanja i uvek težiš uspehu. To je moj način da idem napred. U Engleskoj nemaš vremena za odmor, svaka tri-četiri dana imamo utakmice, ali u mojim godinama to me održava da budem konkurentan“, dodao je iskusni Argentinac.

Izabrane vesti

Demikelis je pre Sitija igrao za River Platu, minhenski Bajern, Malagu i madridski Atletiko.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaMančester SitiMartin DemikelisPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara