""
""

DEFINITIVNO - Balkanska liga kreće 2018. godine: Klubovi dobijaju milione, ali traže mesto u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.12.16. | 18:42

Plan je da se liga igra po istom principu kao Liga šampiona

Ovonedeljni sastanak u Zagrebu je pokrenuo točak decenijske dileme vezane za regionalnu fudbalsku ligu, a sada smo dobili defnitivinu potvrdu. I to iz Makedonije.

Vest glasi: 24 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Makedonije igraće od jeseni 2018.godine u istom takmičenju. Takav scenario potvrdio je u razgovoru za zagrebački Večernji list prvi čovek makedonske lige Vasko Dojčinovski.
„Balkanska liga je ime koje nikada neće zaživeti, a realno je da oficijelno ime ovog takmičenja stigne iz kancelarija UEFA u Nionu. Čelnici svih saveza iz regiona su dali podršku i ono bi moglo da zaživi od jeseni 2018“,
poručio je Vasko Dojčinovski.

Izabrane vesti

Izvesno je da je budžet obezbeđen, ali predstavnici klubova sa balkanskog bureta baruta traže da pobednik igra u Ligi šampiona.
„Nezvanično sam čuo da je budžet za tu ligu već pripremljen i da se radi o milionskim iznosima, kako za učešće tako i za plasman. Jedno je sigurno, klubovi ne bi imali nikakav trošak.Mi sa ovih prostora smo neskromni, pa odmah želimo da pobednik ide u Ligu šampiona, a drugoplasirani u Ligu Evrope, što nije realno od starta“, dodao je Makedonac.

Plan je da se liga igra po sličnom principu kao najelitnije Liga šampiona, sa šest grupa sa po četiri kluba. Jedino nije utanačeno kako će izgledati eliminaciona faza, osim finala. Završna predstava je planirana u 90 minuta na neutralnom terenu.


tagovi

Balkanska ligaFK Crvena zvezdaDinamo ZagrebEvropaHajduk SplitFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara