"Martin Edegard"
"Martin Edegard"

Debituje za reprezentaciju sa 15 godina: Selektor Norveške pozvao Martina Edegarda u A tim

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.08.14. | 14:55

Stromsgodsetovo čudo od deteta napreduje ogromnim koracima

Martin EdegardPre nekoliko nedelja smo pisali o velikoj nadi norveškog fudbala 15-godišnjem Martinu Edegardu, i napomenuli da je Jon Arne Rise rekao kako bi talentovani igrač Stromsgodseta već trebalo da dobije poziv za reprezentaciju.

Selektor Norveške Per Matijas Hogmo je poslušao levog beka i stavio Edegarda na spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima 27. avgusta. Vezista će na dan utakmice imati 15 godina i 253 dana, ipak Hogmo je siguran da je napravio pravi potez.
„On je igrao tako dobro u nekoliko utakmica u ligi da sam poželeo da ga vidim u nacionalnom timu. Rekao sam pre sezone da će on biti kometa ove sezone i da bi mogao da postane najmlađi igrač u istoriji nacionalnog tima. Nisam iznenađen da je igrao tako dobro dosad. Jedva čekam da ga vidim u akciji“, rekao je Hogmo.

Izabrane vesti

Edegard se probio u prvi tim u aprilu i na 14 utakmica je postigao tri gola i saigračima namestio šest, a automatski je usledilo interesovanje najvećih evropskih klubova. On je izjavio kako je poziv za reprezentaciju ispunjenje sna i da je bio malo šokiran kada je čuo vest.

(FOTO: screenshot, via youtube)


tagovi

EvropaMartin EdegorNorveškareprezentativni fudbalStromgodset

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara