Žoze Murinjo
Žoze Murinjo

De Bur navukao Murinjov bes: Kod najgoreg trenera u Premijer ligi naučiš samo da gubiš!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.03.18. | 17:46

Sve zbog Markusa Rašforda...

Old Traford je impresioniran. Markus Rašford zaista nije u grupi igrača koje ostrvski mediji protežiraju samo zato što su Englezi. Ne, Rašford je prava stvar. I samo je šteta što igra kod - Žozea Murinja?! Tako tvrdi legendarni Frenk de Bur, nekadašnji trener Kristal Palasa, koji je posle dva Rašfordova gola u pobedi Mančester junajteda u derbiju sa Liverpulom ocenio da bi 20-godišnjem napadaču bilo mnogo bolje da igra pod nekim trenerom koji voli da gurne mlade u vatru.

Murinjo, nastavlja De Bur, razmišlja samo o rezultatu.
Šteta je što mu je Murinjo trener. U drugim okolnostima bi engleski fudbaler dobio više vremena, vreme da može da greši. Ali Murinjo nije takav. On želi rezultate. Markus odigra jednu ili dve utakmice, Murinjo ga odmah skloni. On je vrlo mlad, mnogo talentovan, potrebne su mu utakmice i želiš da ga vidiš na terenu svake nedelje“, rekao je De Bur.

Izabrane vesti

Verovatno ni sam nije očekivao ovako žestok odgovor trenera Mančester junajteda. Trebalo je da se seti one stare: ne čačkaj lava dok spava. Murinjo mu, naravno, nije zaboravio otkaz koji je De Bur dobio posle samo 77 dana u Kristal Palasu. Izgubio je četiri od pet utakmica i već u spetembru morao da pakuje kofere.
Pročitao sam nešto, neki citat... Da je najgori trener u istoriji Premijer lige - Frenk de Bur“, nemilosrdno je raspalio Posebni.
On kaže da za Markusa Rašforda nije dobro da ima trenera poput mene, jer je za mene najvažnije da tim pobedi. Da ga trenera Frenk, naučio bi da gubi, jer je Frenk izgubio svaku utakmicu“, u dahu je nastavio Murinjo.

I onda kad se smirio, nešto o samom igraču.
Trudim se da malom pružim šta je najbolje. Moram da budem iskren i pohvalim ljude iz akademije koji su zaslužni za njegovo formiranje i gospodinu Van Galu koji je bio odgovoran u prvoj Rašfordovoj sezoni. Ali ako pogledate brojke, videćete koliko je igrao u prošloj i ovoj sezoni. Rekao bi da je verovatno u top pet igrača po broju utakmica u poslednje dve sezone. Najbolja stvar koja može da se desi dečku je stiče iskustvo i Markus upravo to i dobija“.

Ne čačkaj lava dok spava.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoFrenk De BurMarkus Rašford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara