"Džošua King"
"Džošua King"

Dao samo jedan gol ove sezone, a onda je het-trikom razneo premijerligaša: Sumnjiv crveni karton prelomio meč Blekburna i Stouka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.02.15. | 18:04

Ni specijalista za FA Kup Daren Bent nije uspeo da spreči poraz Derbija

Džošua KingNa 12 utakmica ove sezone Džošua King je samo jednom osetio kako je to postići gol, mučio se da pronađe mrežu, gubio poverenje trenera Blekburna, a onda – kada je to bilo i najvažnije – na velikoj sceni protiv tima iz višeg ranga postigao het-trik i osigurao pobedu protiv Stouka – 4:1.

Mada je meč presudio crveni karton – verovatno i prestrog – za Džef Kamerona u sudijskoj nadoknadi  poluvremenu pri rezultatu 1:1, a Rudi Žestede je penal pretvorio u gol i doneo prednost domaćoj ekipi posle gola Pitera Krauča u 10. minutu i prvog pogotka Kinga.

Izabrane vesti

Stouk je morao da se otvori, a sa igračem manje u odbrani je ostala ogromna rupa koju je King iskoristio dva puta i od 50. do 55. minuta uvećao svoj golgeterski saldo.

Iako u svojim redovima ima specijalistu za FA Kup Derena Benta Derbi nije uspeo da se plasira u četvrtinu finala, a i meč protiv Redinga je prelomio karton crvene boje za Stivena Vornoka u prvom poluvremenu.

Gosti su iskoristili brojčanu prednost preko Hala Robsona Kanua u 53. minutu, ali povezanost Benta i ovog takmičenja nisu mogli da zaustave te je engleski napadač osam minuta kasnije postigao izjednačujući gol. Deveti u njegovih poslednjih 10 startova u ovom turniru, sedmi zaredom. Pritom je to bio Bentov peti gol u ovoj godini, njegov zvanični klub Aston Vile ga je rado prosledila na pozajmicu, a cela ekipa je uspela da postigne samo četiri gola.

Ipak i drugi veteran je proradio te je Jakubu Ajegbeni doneo pobedu gostima u 83. minutu, svojim prvim golom u FA Kupu od 2007. godine!

FA KUP (1/8 finala)

Subota:

VBA - Vest Hem 4:0 (2:0)
/Ideje 20, 57, Morison 42, Berahino 72/

Blekburn – Stouk 4:1 (2:1)
/King, 36, 50, 55, Žestede 45+7 – Krauč 10/

Derbi – Reding 1:1 (0:0)
/Bent 61 – Robson Kanu 53/

18.30: Kristal Palas - Liverpul

Nedelja:

13.30: Aston Vila – Leister
15.30: Bredford – Sanderlend
17.00: Arsenal - Midlzbro

Ponedeljak:

20.45: Preston - Mančester junajted

(FOTO: Action images)


tagovi

StoukRedingPremijer ligaJakubu AjegbeniEvropaEngleskaDžošua KingDeren BentDerbi kauntiČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara