""
""

Danilović Đorđeviću: Učinio si Partizan besmrtnim! Saša Predragu: Nikad ti nisam javno zahvalio

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.15. | 21:48

Dva velika asa crno-belih otvoreno jedan o drugom posle dugo godina...

Aleksandar Saša Đoršević i Predrag Danilović. Pre 23 godine doneli su Partizanu titulu prvaka Evrope u Istanbulu, ljubiteljima košarke u našoj zemlji zlatne medalje sa evropskih i svetskih prvenstava, a večeras najpre podsetili poklonike kraljice igara kakvi su majstori, ali pre svega ljudi, jer su uveličali spektakl “Grobari za nas”.

Posle meča, na zajedničkoj konferenciji za medije, jedan drugom su zahvalili za sve što su učinili jedan drgom u karijeri. Prvi je izlaganje počeo aktuelni selector reprezentacije Srbije
Fenomen košarka je dokazan na ovim prostorima po ko zna koji put ovakvom akcijom, navijači Partizana još jednom su pokazali kako se voli i bori za svoj klub. Moje divljenje fenomenu koji postoji ne samo na parketu, već i na tribinama. Našao sam se na terenu sa nekim legendama za koje sam navijao, sa mnogima proveo nezaboravne dane u ovom klubu, ovde sam najviše zahvaljujući zahvalnosti koju osećam prema Daniloviću, košarkašu koji je za ovu zemlju i za ovaj klub uradio nestvarne stvar. Nikad mu nisam javno zahvalio, ali nikad ne bismo postali to što jesmo da nije njega. Zato sam promenio planove i došao večeras”, rekao je Đorđević, koji je u poslednji čas otkazao odlazak u Španiju.

Izabrane vesti

Javna je tajna da tokom reprezentativne karijere Aleksandar Đorđević i Predrag Danilović nisu govorili, međutim, vremenom su prevazišli barijere i pokazali da su davnašnji nesporazumi izglađeni.

Zatečen sam, ali to je naše uzajamno poštovanje svih ovih godina, koje imamo kao igrači, ali i kao ljudi. Ne mogu nikad da se izbrišu naši zajednički trenuci u Partizanu i reprezentaciji, neizmesno sam mu zahvalan. Jedna je stvar kada je sa nama ovde, a druga kada nije prisutan. On je ovaj klub učinio besmrtnim 1992. godine, svima nama promenio živote i karijere na bolje. Dužan sam i zahvalan navijačima svih proteklih 15 godina, otkad sam u klubu, na bezrezervrnoj podršci. Oni ne navijaju za pojedince, nego za klub, mi smo svi potrošna roba. Hvala i onima koji su pomogli, a nisu bili u hali. Ovo je fenomen koji nećete naći nigde osim ovde“, poručio je Danilović.

Na spektaklu „Grobari za nas“ okupilo se, zvanično 6.500 navijača, iako je utisak da ih je na tribinama bilo 8.000. Informacija o tome koliki je prihod koji ide na račun kluba biće saopštena tokom četvrtka.
Značiće ova pomoć, ako se akcija nastavi. Već ima veliki značaj, svaki dinar je veoma neophodan Partizanu, uvek je u ovom klubu svaki dinar išao igračima i Radnoj zajednici. Duboko poštovanje za navijače koji su ovo organizovali, nadam se da ce zaživeti. Mi smo i sami sebi dosadni koliko apelujemo za pomoć, ovo je samo jedan u nizu tih koraka“, dopunio je Danilović.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Predrag DanilovićFK PartizanKK PartizanJadranska ligagrobari za nasAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara