"Karlos Baka i Rikardo Saponara"
"Karlos Baka i Rikardo Saponara"

Dani panike u Napulju: Sari pravi sistem za dva napadača, takvog kao što je Gonzalo svejedno nema

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.16. | 10:45

Najrealnija opcija je Karlos Baka, pominju se još mnogi drugi

Karlos Baka i Rikardo SaponaraAleksandar Lakazet, Gabrijel "Gabigol" Barbosa, verovatno najrealnija opcija u liku Karlosa Bake... Nijedan fudbalski operativac ovih dana ne bi voleo da je u koži Aurelija De Laurentisa. Juventus je Napoliju bukvalno oteo prvu zvezdu tima, Gonzalo Iguain je navijačima zabio nož u leđa pristaviši da pojača ljutog rivala sa severa Italije i po mišljenju mnogih i definitivno odluči šampionsku trku u Italiji i pre no što je ona počela.

De Laurentis ima težak zadatak, da navijače koliko toliko umiri nekim atraktivnim pojačanjem. Iz Torina će dobiti ček na 90.000.000 evra. Međutim, svi će znati da su u Napulju očajni. Milan je tako već odbio ponudu od 20.000.000 evra plus Omar El Kaduri za Karlosa Baku, De Laurentis se vratio sa novom ponudom. Istu suma novca samo umesto El Kadurija u jednačini Marko Valdifjori.

Izabrane vesti

Na adresu drugog milanskog kluba, veoma sličan predlog: 20.000.000 evra i Manolo Gabijadinija za Maura Ikardija. Naravno da je glatko odbijena.

Kao i uvek kad su ovako panične reakcije na tržištu u pitanju, spekuliše se i sa mnogim drugim imenima - od Fjorentininog Nikole Kalinića do Realovog Karima Benzeme?! - ali se čini da je Baka prva meta. Možda i zato što je dostižna.

GOTOVO, GOTOVO, GOTOVO: Stara dama zavela Iguaina! Klauzula aktivirana - plaćanje u dve rate! Ugovor na četiri godine

De Laurentis na mukama, još veća glavobolja za šefa struke Mauricija Sarija, koji samo može da gleda u nebo i nada se da će predsednik da mu dovede istinsko pojačanje. Ali kako ne može da bude siguran u to trudi se iskusni strateg i da razmišlja o onom: šta ako?

Skaj Italija tako navodi da bi Napoli sledeće sezone mogao da odustane od formacije 4-3-3 i vrati se na sistem 4-3-1-2 sa trekvartistom ili klasičnom desetkom iza dvojice napadača. Sistem koji je Sarija sasvim dobro služio dok je radio u Empoliju. U to vreme ključan mu je bio Rikardo Saponara, pa ne bi bilo nemoguće ako bi njih dvojica ovog leta obnovili saradnju.

Dovođenje jednog, možda i dvojice napadača se podrazumeva. Ali ko god da dođe - teško da će baš Benzema - nije taj tip igrača kakav je bio Gonzalo. Retki su tako kompletni igrači. I otud ta promena u formaciji koju će na svojoj koži dobrano osetiti i Lorenco Insinje i Hoze Kaljehon, koji su do sada igrali po krilima. Ali njih dvojica kao tandem u napadu? Nešto tu nedostaje. Jedan od njih kao podrška Karlosu Baki? Deluje kao opasnija varijanta.

Mnogo dilema pred Sarijem.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ARikardo SaponaraNapoliMauricio SariKarlos BakaItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara