""
""

Dani Alves debitovao protiv nezgodne Rome, PSŽ tek u penal seriji do tri boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.17. | 09:30

Parižani krenuli sa tri boda, ali je Vučica ta koja je ostavila bolji utisak

Debi Danija Alvesa u dresu Pari Sen Žermena i prva tri boda skupocenog sastava iz glavnog grada Francuske na Internacionalnom kupu šampiona. Pobeda Svetaca je bila očekivana, ali je stigla tek u penal seriji. Roma bila ta koja je iznenadila dobrom igrom i već sada pokazala da bi pod vođstvom Euzebija di Frančeska mogla značajno da unapredi svoju igru.

Izabrane vesti

Oba trenera su malo iskombinovala startne timove, Di Frančesko je na klupi sa rezervne igrače ostavila Najngolana i De Rosija, dok je sa druge strane španski stateg iz tima izostavio Bleza Matuidija. U konkurenciji nije bilo Marko Verati, oko kojeg se tokom celog leta diže velika buka, povodom transfera, a razlog za izostanak je bila navodna povreda kolena, kao ni Di Marije i Kavanija.

To je dodatno olakšalo posao Rimljanima, koji su tokom prvog poluvremena ozbiljno pretili golou Areole. Ipak, Vučicina odbrana je ozbiljno zatajila u samom finišu prvog poluvremena, kada je usledila serija loših reakcija, pre svih ishitrenog Manolasa, što su Parižani iskoristili i nakon nekoliko kratkih dodavanja poveli preko Markinjosa.

Di Frančesko je u drugom poluvremenu na terenu ostavio samo Alisona, dok je sa druge strane Emeri napravio osam izmena. Ovoga puta je PSŽ imao više od igre, ali je Roma rezultatski uspela da dobije taj deo igre. Poseban utisak ostavio je mladi golgeter Vučice Sadik Umar, koji je oduševljavao svojom visinom (192 cm) i brzinom, a baš tako je pobegao i odbrani rivala u 60. minutu i savladao Areolu.

Emerijev tim je imao više prilika za postizanje gola, ali nije uspeo, pa je odluka pala sa kreča, a tamo je omanuo Žerson, koji je jedini bio neprecizan sa 11 metara.

Roma u prvom poluvremenu: Alison – Peres, Manolas, Moreno, Žesus – Strotman, Gonalon – Iturbe, Pelegrini, Peroti – Džeko.

PSŽ u prvom poluvremenu: Areola – Dani Alves, Markinjos, Tijago Silva, Kurzava – Mota, Rabio – Moura, Lo Selso, Pastore – Hese.

Roma u drugom poluvremenu: Alison – Peres, Facio, Kastan, Sek – Najngolan, De Rosi, Antonuči – Žerson, Umar, Tuminelo.

PSŽ u drugom poluvremenu: Areola – Nkunku, Kipembe, Markinjos, Juri – Kalegari, Matuidi – Moura, Berned, Guedeš – Eduar.


tagovi

Dani AlvesEuzebio di FrančeskoInternacionalni kup šampionameđunarodni fudbalPari Sen ŽermenRomaSadik UmarUnaj Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara