""
""

Dalipagić za MOZZART: Partizan u teškoj situaciji, ali može da dobije derbi

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.11.14. | 19:06

"To je u ono vreme bio jedan od najjačih derbija u Evropi, uvek su bile vanserijske utakmice. Toga ima i sada, ali ipak u manjoj meri", rekao je popularni Praja

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena Dražen Dalipagić slavu je stekao igrajući za Partizan, iza sebe ima mnogo duela sa Crvenom zvezdom, a kako kaže, tim sa Malog Kalemegdana u novi duel ulazi kao favorit, iako ne isključuje mogućnost iznenađenja.

Izabrane vesti

Dalipagić je u crno-belom dresu igrao devet sezona, a zanimljivo jednu je proveo I timu najvećeg Partizanovog rivala.
“Partizan je trenutno u teškoj situaciji. Zvezda je momentalno jača ekipa, jer Partizanu nedostaju bar dva igrača kako bi bio konkurent za visok plasman u Jadranskoj ligi i Evrokupu. Ipak, iznenađenja su uvek moguća. Zvezda igra veoma dobro, ima dobre Amerikance, a Marjanović je u životnoj formi. Derbi je takav da uvek može da odluči posebna insipiracija pojedinca”, rekao je Dalipagić za MOZZART Sport.

Crno-beli su nešto slabije počeli sezonu, polako hvataju ritam, dok ekipa Zvezde vodi na tabeli Jadranske lige i nalazi se na korak od plasman u Top 16 fazu Evrolige.
“Čim je došao Mačvan u Partizan ekipi je krenulo bolje. Ok, nije on vanzemaljac, ali je dobar igrač i automatski je dao injekciju celoj ekipi. Sa još dvojicom bi to trebalo da bude prava stvar. Partizanu je potreban dobar plejmejker, da rastereti Tepića kako bi ovaj mogao da igra na dvojci i jaku odbranu. Crno-belima je neophodan dobar šuter, koji može da da koš”, objasnio je legendarni košarkaš.

Prema njegovim rečima, statistika može dosta toga da prikaže, ali kada se izađe na teren obično sve te brojke padaju u vodu, pogotovo u duelima kakvi su ovi između Partizana i Crvene zvezde.
“Setite se kako je bilo ranije i kad je Partizan bio neprikosnoven, Zvezda je uspevala da iznenadi i dobije. Videćemo, voleo bih da sada Partizan iznenadi, pošto će u ovom derbiju crveno-beli da budu favoriti”, poručio je Dalipagić.

Kvalitet ovih utakmica gradskih rivala, kako navodi Dalipagić, opao je u odnosu na vreme kada je on bio igrač, ali derbiji i sada, a i dalje će nositi posebnu draž.
“Bile su drugačije atmosfere u našim derbijima, nije bilo neke frke i straha. Međutim, na terenu je to uvek isto, igrači posebni motivisani. To je u ono vreme bio jedan od najjačih derbija u Evropi, uvek su bile vanserijske utakmice. Toga ima i sada, ali ipak malo manje. Mi smo igrali po 10 godina u klubovima, svake godine smo imali veliki motiv. Uvek je bilo najdraže pobediti velikog rivala”, zaključio je Dalipagić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDražen DalipagićJadranska ligaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara