""
""

Daleko je Kolumbija: Portugalija slavila u Areni, Perićev gol sačuvao nadu za plasman na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.16. | 21:53

Gosti slavili sa 2:1 u prvom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo

Portugalci su u drugom pokušaju pokorili Arenu i sada su za korak bliži plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji. Izabranici Žorža Gomeza Braza iskoristili su pad koncetrancije Orlova u drugom delu prvog poluvremena, postigli dva brza gola, koja su se ispostavila nedostižnim za selekciju Ace Kovačevića. Ipak, veliku nadu za revanš u Portugaliji ostavio je pogodak Marka Perića u 26. minutu – 1:2 (0:2).  

Izabrane vesti

Vrlo dobro su Olovi otvorili meč. Praktično već u prvom napadu Slobodan Rajčević je sam izašao pred Vitora Uga, ali je golman Portugalije još tada nagovestio da bi ovo moglo da bude njegovo veče. Iskusni Rajčević bio je pokretač gotovo svih akcija srpske reprezentacije u prvom delu meča, ali je nakon nekoliko promašaja i on sam počeo da gubi na samopouzdanju, što je samo omogućilo gostima da se lakše oporave od našeg pritiska s početka utakmice.

Kada je Sesilio u sedmom minutu umalo ugrozio gol Srbije, bilo je jasno da se Portugalci bude. Počeli su sve učestalije da drže loptu u svom posedu i polako da preuzimaju kontrolu igre. Promena odnosa snaga na terenu u 13. minutu je rezultirala i  vodećim golom selekcije Žorža Gomeza Braza. Portugalija je u tim trenucima iskoristila pad koncetracije našeg tima, na koji je sugerisao i golman Aksentijević, koji je našoj klupi pokazivao da je trenutak za tajm-aut, ali ga niko nije video, pa je posle samo nekoliko trenutaka odličnu akciju gostiju krunisao Žoao Matos.

Od tog trenutka, pa bukvalno do kraja prvog poluvremena na terenu je postojao samo jedan tim. Na Evropskom prvenstvu Portugalija je protiv nas igrala bez Kardinala, a ni večeras ga nigde nije bilo čitavih 16 minuta, a onda je sevnula desnica kao iz katapulta, 2:0 za Portugalce i velki problem za izabranike Ace Kovačevića.

Ipak, oni su trajali sve do starta drugog poluvremena, kada su Orlovi krenuli na sve ili ništa, tražili put do mreže Vitora Uga i nakon šest minuta igre u nastavku konačno uspeli da smanje rezultat. Bila je to fenomenalna bravura kapitena Marka Perića, koji se majstorski oslobodio svojih pratilaca, a onda iz okreta zatresao mrežu Portugalije.

Portugalci su tek u tim trenucima osetili pravi pakao Beogradske arene, a Srbija dobila na samopouzdanju i nošena podrškom sa tribina nastavila da pritiska poljuljanog rivala. Ipak, sve je u korenu promenio crveni karton Marka Pršića u 34. minutu, pa je Srbija dva minuta bila prinuđena da se brani sa igračem manje. U tim trenucima Perić, Kocić, Rajčević i Aksentijević izeli su junačke napore da održe rezultatski zaostatak na minusu od samo jednog gola i u tome su uspeli, pa je usledio četvrorominutni juriš na izjednačenje.

Ipak, poslednja šansa za izjednačenje propuštena je 50 sekundi pre kraja, kada je Simićev udarac odbranio Ugo

Revanš meč se igra u Portugaliji 12. aprila.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Rikardinjoreprezentativni fudbalMarko PerićKardinalfutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara