""
""

DAJTE TU BARSU! Hajnkesova mašinerija pregazila i Hanover! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.04.13. | 20:20

Nevoravatna serija Bajerna nastavljena i na AVD areni – 6:1. Volfsburg kao gost razbio Verder rezultatom 3:0, uz prelep pogodak Ivice Olića

 

Prošle subote četiri, u utorak šest, a sada ponovo šest golova u mreži rivala – to može samo minhenski Bajern. Fenomenalna ekipa Jupa Hajnkesa nastavila apsolutnu dominaciju u nemačkom fudbalu, pošto je u 30. kolu Bundeslige na AVD areni savladala domaći Hanover sa ubedljivih 6:1 i na najbolji mogući način napravila uvertiru pred dolazak Barselone na Alijanc arenu u polufinalu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Seriju golova u Hanoveru započeli su domaći fudbaleri, tačnije nesrećni Lars Stindl, koji je u 16. minutu nesmotreno savladao svog čuvara mreže Rona Cilera. Taj pogodak potpuno je deprimirao ekipu Mirka Slomke, koja je spustila gard i dopustila 'krvoločnom' protivniku da je potpuno razbije. Srelac drugog pogotka na ovom meču bio je Frank Riberi na asistenciju Klaudija Pizara, a odlični Peruanac spakovao je i pogodak Marija Gomeza pet minuta pre kraja prvog poluvremena.

Gde su stali u prvom poluvremenu Bavarci su nastavili i u drugom. Gomez je svoj drugi pogodak na ovom meču postigao u 62. minutu na asistenciju Boatenga, dok se u 71. minutu u strelce sasvim zasluženo upisao i Klaudio Pizaro.

Hajnkens je u drugom poluvremenu odmorio Riberija i Milera, a kasnije i Gomeza, koji bi mogao da bude tajni adut Bavaraca za Barselonu. Njihovo odsustvo na terenu se nimalo nije osetilo, pošto su se u igri našli Šaćiri i Roben, koji su nastavili da terorišu domaću odbranu.

Hofman je počasni gol za domaće postigao u 84. minutu, ali je Pizaro samo dva minuta kasnije ponovo matirao Cilera i postavio konačnih 6:1 za svoju ekipu.


Čini se da je Borusija iz Dortmunda nešto više razmišljala o polufinalu Lige šampiona od Bavaraca, pa je Majnc na Signal iduna parku savladan sa samo 2:0. Strelac prvog pogotka na ovom meču bio je Marko Rojs već u prvom minutu, ali je taj rezultat ostao aktivan gotovo do kraja meča.

Jirgen Klop je tokom meča često bio nezadovoljan zbog nešto slabije igre njegove ekipe, koja je očigledno mislima bila već u meču sa Realom iz Madrida. Ipak, raspoloženje mu je u 87. minutu popravio Levandovski svojim 23. golom u sezoni.

Pet golova ovog popodneva u Bundesligi postigla je i ekipa Leverkuzena, koja je na svom terenu razbila Hofenhajm (5:0) i pobegla Šalkeu na velikih sedam bodova prednosti. Kisling i Šurle su postigli po dva, do je Rajnarc postavio konačan rezultat.

Šalke se kocka sa Ligom šampiona. Novi kandidat za plasman u kvalifikacije najprestižnijeg evropskog takmičenja postao je Ajntraht, koji je golom Marka Rusa savladao ekipu Jensa Kelera i prišla joj na samo bod zaostatka. Tragičar u gostujućoj ekipi bio je Mišel Bastos, koji je u 24. minutu promašio jedanaesterac.

Tom cilju se približio i Hamburg zahvaljujući dvostrukom strelcu u meču Fortunom Rafaelu van der Vartu – 2:1.

U poslednjem meču dana Volfsburg je kao gost savladao Verder Bremen rezultatom 3:0 i tako nastavio beg sa dna tabele, dok je Verder krenuo u suprotnom smeru. Arnold je doveo Vukove u prednost u 13. minutu, da bi Ivica Olić u 27. minutu maestralnom reakcijom matirao golmana domaćih. Tačku na novu pobedu gostiju stavio je Dijego sa bele tačke u 66. minutu.




 


BUNDESL LIGA – 30. KOLO:

Dortmund – Majnc 2:0 (1:0)
/Rojs 1, Levandovski 87/

Leverkuzen – Hofenhajm 5:0 (2:0)
/Kisling 16, 65, Šurle 31, 69, Rajnarc 79//

Hanover – Bajern 1:6 (0:3)
/Stindl 16ag, Riberi 23, Gomez 40, 62, Pizaro 71, 86/

Hamburger – Fortuna 2:1 (2:1)
/Van der Vart 14, 20 – Šahin 34/

Ajntraht – Šalke (1:0)
/Rus 41/

Verder – Volfsburg 0:3 (0:2)
/Arnold 13, Olić 27, Dijego 66/

Nedelja:
15.30: Štutgart – Frajburg
17.30: Nirnberg – Grojter Firt

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajer LeverkuzenBajern MinhenBorusija DortmundEvropaKlaudio PizaroMario GomezNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara