""
""

Da se smrzneš! Neverovatne cifre koje će Entoni Modest zarađivati u Kini

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.17. | 11:15

Sjajni francuski golgeter ojadio Tjenđin

Para da se smrzneš! Treći strelac Bundeslige prošle sezone Entoni Modest izabrao je možda najidealniji trenutak da obezbedi ne samo sebe već i buduća pokoljenja velikim transferom u kinesku Superligu koji će biti realizovan narednih dana.

Izabrane vesti

Odlično su prošli i iskusni francuski napadač i njegov doskorašnji klub Keln, a bogme i bivši tim za koji je nastupao Hofenhajm. Jarčevi su za prodaju Modesta kineskom Tjenđinu inkasirali ravno 35.000.000 evra, a jedan deo od te svote, tačnije 4.500.000 pripašče i Hofenhajmu koji ga je pre nekoliko sezona prodao Kelnu za 5.000.000 plus određene bonuse.

Ipak, mnogo važnije od svega je koliko će zarađivati Modest, a već sada možemo reći da je Francuz probio banku. Tjenđin će izuzetno skupo platiti činjenicu da u svoje redove dovodi jednog od najboljih golgetera Bundeslige, a zahvaljujući Bildu, evo i premija koje očekuju iskusnog golgetera na Dalekom istoku.

Plata je monstruozna za uslove svetskog fudbala, pa Modestu za samo jednu sezonu ne gine čista zarada od 11.400.000 evra. Ali, to nije sve jer bi zajedno s bonusima, ako ga krenu golovi u Kini, Francuz mogao na svom kontu godišnje da skupi i do 17.000.000 evra.

Jer, ukoliko Modest postane najbolji strelac kineske Superlige odmah će dobiti bonus od 1.000.000 evra, a ukoliko tim golovima odvede Tjenđin i do šampionske titule klub će ga nagraditi sa još 2.000.000. Ako istovremeno Francuz pomogne svom timu da zaigra u grupnoj fazi azijske Lige šampiona, dobiće još jednu znatnu premiju od čak 2.500.000 evra i to nije kraj, jer ako Tjenđin postane i prvak kontinenta na račun Entonija Modesta kanuće čak 5.500.000!

Zanimljivo da će pored monstruozne plate i premije Francuz dobiti još neke pogodnosti u Kini. Njemu sleduje i kuća, kao i šofer i 15 besplatnih avionskih karata za članove porodice. Nema šta, ugovor iz snova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

transferiNemackaKinaKelnEntoni Modest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara