"U Spartaku zadovoljni"
"U Spartaku zadovoljni"

Kakav CSKA, kakav Zenit: Spartak na prvom mestu! Rostov ušao u Ligu šampiona, pa primio dva ista gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.08.16. | 23:20

Krasnodar drugi put uzastopno poražen od Moskovljana

U Spartaku zadovoljniNi šampionski sastav CSKA, ni skupoceni Zenit. Prvi je - Spartak. Gigant iz Moskve, koji na titulu čeka 15 godina na čelu tabele Premijer lige Rusije dočekao je prvenstvenu pauzu i na nju odlazi u izvanrednom raspoloženju, sa četiri pobede i samo jednim remijem u prvih pet rundi.

Pred izabranicima italijanskog trenera Masima Karere, koji je nedavno zamenio Dmitrija Alejničeva, posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope, večeras je pao Anži. I to u gostima - 2:0. Domaćin nije imao rešenja za razigrane Ze Luisa i Kvinsija Promesa koji su se poigravali sa odbranom tima iz Dagestana, u kojoj je igrao nekadašnji štoper Crvene zvezde, Darko Lazić.

Izabrane vesti

Moskovljani su poveli u 18. minutu tako što je Ze Luis atraktivnim proiogravanje petom „izbacio“ Ananidzea, a Gruzin lako pogodio cilj. Spartak se nije zadovoljio, tražio je još, stvarao prilike, Ze Luis je kasnije imao nekoliko opasnih šuteva, a sve dileme oko pobednika rešio je Promes u 81. minutu, uz napomenu da je nešto ranije uzdrmao stativu.

U sredu plasman u Ligu šampiona, u nedelju katastrofa u Čečeniji. Rostov je pretrpeo jak udarac u bradu, samo četiri dana posle istorijskog podviga i proboja u elitni rang evropskog fudbala.Prošlosezonsko najprijatnije iznenađenje Premijer lige Rusije na početku novog prvenstva deluje neprepoznatljivo i posle prvih pet rundi ima samo dve pobede.

Rostov je večeras poražen od Tereka 1:2 uprkos činjenici da je prvi stekao vođstvo. Činilo se posle pogotka Ivana Novoselceva u 31. minutu da sastav Dmitrija Kirčenka ima kontrolu nad dešavanjima na terenu, ali je očajna odbrana gostiju sve upropastila. I to u razmaku od samo dva minuta.

Isključenje GackanaCrne rupe u defanzivnoj postavci ekipe sa Dona i očajno postavljeni defanzivci uticali su na primljene golove iz vazduha, Albanac Balaj i Venecuelanac Anhel na skoro identičan način tresli su mrežu i poveli Terek ka trećoj pobedi u šampionatu. A ona je bila izvesna kad je sredinom drugog dela Aleksandru Gackan, zbog simuliranja, zaradio drugi žuti karton i tako ostavio drugove na cedilu.

U krizu je upao i Krasnodar. Mada je na početku sezone pobeđivao bez primljenog gola, posle nokauta na gostovanju Spartaku, pretrpeo je još jedan poraz od moskovske ekipe. Ovoga puta kod kuće od Lokomotive (1:2), za koju je 90 minuta na mestu štopera odigrao Nemanja Pejčinović, dok Petar Škuletić nije ulazio u igru. To je bila prva pobeda Lokomotive posle startna četiri remija.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Dominik Dinga odigrao je  90 minuta na poziciji štopera za Ural.

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Petak:

Krila Sovjetov – Ufa 0:1 (0:0)
/Igboun 83 (penal)/

Subota:

Orenburg – Rubin 1:1 (1:0)
/Jefremov 46 – Kanunikov 91/

Tom - CSKA 0:1 (0:0)
/Jeremenko 54/

Zenit – Amkar 3:0 (2:0)
/Žulijano 22, 32, Krišito 89/

Nedelja:

Ural – Arsenal Tula 1:1 (0:0)
/Lungu 87 - Vlasov 48/

Terek – Rostov 2:1 (2:1)
/Balaj 33, Anhel 35 - Novoselcev 31/

Krasnodar – Lokomotiva 1:2 (0:1)
/Smolov 48 pen - Samedov 41, Henti 56 pen/

Anži - Spartak 0:2 (0:1)
/Ananidze 18, Promes 81/

(FOTO: Action images)


tagovi

UralTerek GrozniRusijaRostovPremijer liga RusijaPremijer ligaLokomotiva MoskvaKrasnodarEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara