""
""

Da li Voša ima lek za italijansku školu?

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.07.13. | 09:49

Mađari taktički potkovan tim, za dve-tri klase jači od Hibernijansa

Hibernijans je bio mačiji kašalj za pulene Marka Nikolića, ali naredni rival Vojvodine zaslužuje znatno veći respekt.

Mađarski Honved je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope demolirao nikšićki Čelik, a u to je mogao da se uveri i Radoje Smiljanić, jedan od saradnika šefa stručnog štaba novosadskih Lala.
"Honved ima dobar tim, po kvalitetu igre dve-tri klase iznad Hibernijansa. Prvo u oči pada disciplina i specifična taktika u kojoj se prepoznaje ruka italijanskog stručnjaka Marka Rosija. Aktivan je za vreme utakmice, stalno daje savete i ispravlja greške, a posebno je, što je karakteristično za italijanski fudbal, u fokusu igra zadnje linije odbrane", rekao je Smiljanić za Žurnal.

Izabrane vesti

Mađari su Nikšićane u revanšu nadmudrili visokim presingom.
"U takvim okolnostima Honved je apsolutno dominirao i do vrha napunio mrežu Čelika. Defanzivni pečat daje tandem centralnih bekova, koji čine naš Aleksandar Ignjatović i Hrvat Ivan Lovrić. Udarničku napadačku trojku čine Holender, Dijabi i Gerbelj. Posebno se istakao hitri Holendern, ofanzivni napadač po desnoj strani, rođen u Kragujevcu", rekao je Smiljanić.

Honved je skeniran do tančina i Marko Nikolić uveliko može da priprema taktiku kojom bi anulirao vrline rivala i došao do važne pobede u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Meč između Vojvodine i Honveda igra sa u četvrtak od 20.30 na Karađorđu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Liga EvropeMarko NikolićRadoje SmiljanićSrbijaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara