"Žoze Murinjo i Viljas-Boas"
"Žoze Murinjo i Viljas-Boas"

Da li je učenik dostigao učitelja? Andre Viljas-Boas VS Žoze Murinjo!

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.13. | 10:17

Nekada veliki prijatelji, sada tek nešto više od poznanika. U borbi za prevlast u Londonu

Žoze Murinjo i Viljas-Boas"Hrani kuče da te ujede", kaže stara narodna izreka na koju će Žoze Murinjo moći da se pozove ako u subotnjem gradskom derbiju Čelsija i Totenhema (13.45) Andre Viljas-Boas izađe kao pobednik. Mnogo je toga na talonu. Ime pre svega, a dobro je poznato koliko je Murinjo stalo do istog.

Sa druge strane, Viljas-Boas ima mali million razloga za najviši motiv. Najveći je svakako da konačno izađe iz senke čoveka koji ga je stvorio, ali i sputavao.

Izabrane vesti

Naime, posle saradnje u Portu u Čelsiju Murinjo i Viljas-Boas su se preselili u Milano, ali je ovom drugom skautiranje rivala prešlo preko glave. Procenio je da je spreman za više. Murinjo nije osetio potrebu za saradnikom, pa se tu u Interu do tada idilična saradnja nasukala na sprud.
"Pucao sam od ambicije da mu pružim nešto dodatno. Želeo sam da budem dublje umešan u posao koji sam radio u to vreme. Osetio sam da mogu da dam mnogo više. Ali, Murinjo nije imao isti stav, pa sam procenio da je vreme za rastanak", priseća se Viljas-Boas.

U njegovom glasu ne oseća se tuga zbog pozdrava sa mentorom. Naprotiv.
"Ranije smo imali sjajan odnos. I privatan i profesionalan. Ali se taj odnos pokvario. Verujem da i dalje gajimo poštovanje jedan prema drugom, jer sve to što smo imali ne može da nestane tek tako. Nije kao pre. Međutim, nemam problem da zaspim zbog toga", decidan je Viljas-Boas, kome je Murinjo poslednji udarac zadao otimanjem Vilijana, iako je opšti utisak da za Brazilca nema mesta na Stamford Bridžu.

Ne zaboravimo da potom nije dozvolio Huanu Mati da se preseli na Vajt Hart Lejn. Bez obzira na to što je javno rekao da je Oskar Čelsijeva desetka.

Mnogi su to zato protumačili kao Murinjovu bojazan da će ostati ne samo bez titule u Premijer ligi, već i bez epiteta prvog u Londonu. Arsenal i Totenhem trenutno su na deobi prvog mesta na tabeli.
"Ne slažem se da smo u krizi. Kriza je u Siriji", odgovara Murinjo, koji je već govorio o razlozima loših igara Plavaca na startu sezone.
"Nije mi se dopadalo kako je Čelsi igrao prethodnih sezona i rešio sam to da promenim. Igračima samo treba vremena da se naviknu da novi stil".

Nestrpljivi Roman Abramović čeka. Napadačku ideju Viljas-Boasa nije dočekao. Sadašnji trener Totenhema ne želi da spekuliše o sudbini učitelja na plavoj strani Londona.
"Briga me za Čelsi".

Toliko toga ima da dokaže Viljas-Boas

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Andre Viljas-BoasČelsiEngleskaEvropaPremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara