""
""

Da li je to novi Roberto Bađo? Lepotica Violine „desetke“ ispisala istoriju u Nemačkoj! Kontra ubila Seltu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.17. | 20:56

Rostov u moćnom stilu rešio sve dileme oko plasmana u četvrtfinale, Astra se spasila poraza

Poređenja sa Robertom Bađom su se do sada stidljivo pominjala uz Federika Bernardeskija ali posle večerašnje majstorije u Nemačkoj, nije greh nagovestiti da je Divin Kodino dobio naslednika u Firenci.

Izabrane vesti

Spektakularan gol Bernaredeskija iz slobodnog udarca u stilu nekadašnjeg ikone Violinih navijača Roberta Bađa je doneo Fiorentini mnogo važan minimalac protiv Borusije u Menhengladbahu u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. Ljubičasti su napravili ogroman korak ka plasmanu u osminu finala zahvaljujući majstoriji mlade „desetke“ koja izrasta u novu zvezdu italijanskog fudbala.

Pevci skuvani u Gentu! Lion sravnio Alkmar, Kopenhagen plesao u Sofiji (VIDEO)

Fiorentina je patila do tog Bernardeskijevog gola u 44. minutu. Borusija se pošteni ispromašivala do tada. Herman, Džonson i pogotovo Lars Štindl su promašili odlične prilike koje je Bernardeski kaznio.  Nastavio je Menš i u nastavku da juri izjednačenje, ali su gosti uspeli da se odbrane i nanesu Borusiji prvi poraz na svom terenu od nekog italijanskog tima. Srušena je i ta tradicija...

Prednost domaćeg terena je prokockala i Selta protiv Šahtjora. Ukrajinci su na Balaidosu slavili 1:0 i na odličnom su putu da se plasiraju u osmini finala. Šahtjor je ranije igrao dva meča protiv Selte i nije joj dao ni gol, ali je večeras sve naplatio. Odlučujući momenat se desio u 26. minutu kada je Blanko krunisao munjevit kontranapad Ukrajinaca. Pre toga je Bongonda propustio najbolju šansu za Seltu na meču. Šahtjor je do kraja uspeo lakše nego što se očekivalo da sačuva minimalnu prednost i obezbedi veliki kapital pred revanš.

Golovi Konstantina Budeskua i Takajukija Seta su spasili Astru Đurđu poraza od Genka na svom terenu - 2:2. Gosti su poveli preko Kumordžija u 25. minutu posle greške Sapunarua i loše intervencije kompletne odbrane Astre. Ali Budesku je u finišu prvog poluvremena uspeo da topovskim udarcem „iz prve“ zakuca loptu pod prečku Belgijanaca. Imala je Astra u drugom poluvremenu odlične prilike za preokret i pobedu preko Budeskua, Sapunarua i Tešeire ali su gosti bili ti koji su opet poveli pošto je Trosar iskoristio grešku Seta u 82. minutu. Ipak, Japanac se za pomenuti kiks iskupio izjednačujućim golom glavom u 90. minutu.

Rostov je već u prvom meču rešio pitanje plasmana u osminu finala pošto je deklasirao očajnu Spartu iz Praga sa 4:0. Mevlja je posle kornera načeo goste, potom je Konate otežao Sparti pošto je isključen u 32. minutu, a kazna je stigla ekspresno. Poloz je u 38. minutu udarcem glavom krunisao kontru, da bi Noboa na isteku poluvremena natrčao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu za brutalno prvo poluvreme Rostova. Tačku je stavio najskuplji igrač domaćeg tima Sardar Azmun sredinom drrugog poluvremena tek što je ušao u igru. 

LIGA EVROPE – 1/16 FINALA

Krasnodar – Fenerbahče 1:0 (1:0)
/Klaeson 4/

Astra – Genk 2:2 (1:1)
/Budesku 43, seto 90 - Kumordži 25, Trusar 83/

AZ Alkmar – Lion 1:4 (0:2)
/Jahanbaš 68 penal - Tusar 26, Lakazet 45+2, 57, Feri 90+4/

Mehnengladbah – Fjorentina 0:1 (0:1)
/Bernardeski 44/

Selta – Šahtjor 0:1 (0:1)
/Blanko 27/

Rostov – Sparta Prag 4:0 (3:0)
/Mevlja 15, Poloz 38, Noboa 40, Azmun 68/

Gent – Totenhem 1:0 (0:0)
/Perbe 59/

Ludogorec – Kopenhagen 1:2 (0:1)
/Kešeru 81 - Anise 2 autogol, Tutu 53/

Olimpijakos – Osmanli 0:0

21.05 Anderleht – Zenit

21.05 Atletik Bilbao – APOEL

21.05 Hapoel Ber Ševa – Bešiktaš

21.05 Legija – Ajaks

21.05 Mančester jun – Sent Etijen

21.05 PAOK – Šalke

21.05 Viljareal - Roma

(FOTO: Action images)


tagovi

UkrajinaTakajuki SetoŠpanijaSeltaŠahtjor DonjeckRusijaRumunijaNemackaLiga EvropeKristijan NoboaKonstantin BudeskuItalijaGenkFjorentinaFederiko BernardeskiEvropaDmitrij PolozČeškaBorusija MenhengladbahBernard KumordziBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara