"Luj van Gal"
"Luj van Gal"

Da li je ovaj napadač rešenje za Van Galove probleme? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.15. | 10:35

Menadžer Junajteda želi pojačanje iz Bundeslige već u januarskom prelaznom roku

Luj van Gal

Fotelja Luja van Gala poprilično se trese poslednjih nedelja, ali njega to kao da ne dotiče. Holanđanin se sprema za januarski šoping, a uveren je da svi problemi njegovog tima kreću od nedostatka kvalitetnih napadača. Rešenje za krizu vidi u Bundesligi.

Izabrane vesti

E sada, vi očekujete da pročitate ovde kako za desetine miliona evra na Old Traford stižu Marko Rojs ili recimo Robert Levandovski, ali ne. Holanđanin je uveren da je rešenje za sve njegove muke Japanac Jošinori Muto (23), koji je ove jeseni eksplodirao u dresu Majnca.

Prema navodima britanskih medija Mančester Junajted je spremio 13.500.000 evra za fudbalera kojeg prati već neko vreme, a čim se sledeće nedelje otvori zimska pijaca odmah će uputiti i formalnu ponudu na adresu Majnca. 

Muto u akciji

Muto sa bundesligašem ima ugovor do juna 2019. godine, ali su u klubu raspoloženi da ga radije prodaju ako Junajted ponudi pomenutu svotu. Solidni 23-godišnji napadač stigao je u maju u redove Majnca iz Tokija, a ove jeseni je na 14 bundesligaških utakmica postigao sedam golova.

S druge strane, golovi su ono što fali Junajtedu, a to zna i Holanđanin, koji se minulog leta već odrekao Van Persija, Čičarita i Falkaa, dok je talentovanog Džejmsa Vilsona bacio na pozajmicu u Brajton. Trenutno Van Gal računa samo na dva napadača - Runija i Marsijala, dok je Maruan Felaini alternativa i jasno je gde je potrebno "krpljenje".

(3.25) Stouk Siti (3.05)  Mančester Junajted (2.25)

Para za kupovinu skupog pojačanja ove zime nema, pa će Holanđanin morati da se zadovolji reprezentativcem Japana, kojeg karakterišu brzina, snaga i umeće držanja lopte, koji su, kako smatraju na Old Trafordu, idealni za Premijer ligu.  

Za kraj, podsećamo i da se prethodni Japanac Šinđi Kagava nije najbolje snašao na Ostrvu.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaLuj van GalJošinori MutoEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara