"Da li i njega čeka selidba u Minhen?"
"Da li i njega čeka selidba u Minhen?"

Da li će i Rojs krenuti stopama Gecea i Levandovskog? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.10.14. | 10:27

Posle Marija Gecea i Roberta Levandovskog, koji su se u proteklih godinu dana preselili iz Dortmunda u Minhen, to bi mogao sledećeg leta da uradi i Marko Rojs

Da li i njega čeka selidba u Minhen?

Bajern i Borusija Dortmund već godinama nisu u dobrim odnosima, a oni bi sada mogli dodatno da se pogoršaju, pošto je prvi operativac Bavaraca priznao da je klub zainteresovan za najboljeg igrača Milionera Marka Rojsa.

Izabrane vesti

Bavarci su prethodnih godina već navukli na sebe bes navijača velikog rivala, pošto su dve godine zaredom iz Dortmunda odvodili najbolje igrače. Prošle godine to je bio Mario Gece, a ovog leta Robert Levandovski.

Ti potezi Bajerna gotovo da su ujedinili navijače širom Nemačke koji Bajern sada vide kao velikog, zajedničkog i izuzetno bogatog neprijatelja. Stvorena je takva slika u kojoj je Bajernu dovoljno da iz "izloga“ drugih klubova samo izabere igrača i plati otkupnu klauzulu.

"Znamo koji su Rojsovi kvaliteti i takođe smo upoznati sa visinom obeštećenja koje Borusija zahteva. Radi se o mladom i kvalitetnom nemačkom reprezentativcu koji bi mogao da nam bude interesantan, ali to je sve što mogu da kažem. Ne želimo da pogoršavamo odnose s klubom iz Dortmunda", rekao je Rumenige za nemački Sport 1.

Novac poslednjih godina nije predstavljao nikakav problem za Bajern. Prema odredbama ugovora, obeštećenje za Rojsa iznosi 32.000.000 evra. U leto 2013. godine Bajern je za Gecea platio 37.000.000 evra, dok je Levandovski u julu došao kao slobodan igrač.

I u njihovim slučajevima Bajern je prvo mesecima demantovao zainteresovanost, a kasnije je „završavao posao”, pa otuda i ne čudi što će navijači Borusije opet da strepe do kraja sezone. Nemački mediji prethodnih meseci nekoliko puta su pominjali prelazak Rojsa u Bajern, ali sada je prvi put neko od čelnika minhenskog kluba to javno pomenuo kao mogućnost.

Posao Bavarcima oko ovog transfera ipak bi mogli da pokvare i ostali evropski velikani koij su zainteresovani za angažovanje Rojsa. Pre svih madridski Real koji već neko vreme ozbiljno razmatra sve aspekte ovog transfera, koji ako se realizuje sledećeg leta znači da bi Rojs u Madridu mogao da zaigra sa kolegama iz reprezentacije Tonijem Krosom i Samijem Kedirom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenBorusija DortmundEvropaKarl-Hajnc RumenigeMarko Rojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara