"Paulista u letu"
"Paulista u letu"

Da li će biti Kembel ili Sigan? Šta Arsenal dobija u Gabrijelu Paulisti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.01.15. | 21:02

Ako verujete u statistiku i ne mislite da je ona kao bikini – mnogo

Paulista u letuGodine i prelazni rokovi prolaze, a Arsenalu uvek fali štoper, čim se jedan uklopi u tim – drugi se povredi, napusti ekipu ili njega napusti talenat, tako da je večiti protivnik zimskog prelaznog roka Arsen Venger rešio da ovog januara ugreje prste brojanjem novčanica za Gabrijela Paulistu.

Brazilski štoper je stigao na Emirate, dao izjavu o ispunjenju dečačkog sna u stilu svih pojačanja Zvezde i Partizana, a u Viljareal su otišle funte i pozajmljeni Džoel Kembel, sve ukupno posao bi trebalo da je vredan oko 20.000.000 evra. Prilično skup materijal za popunjavanje rupe, ali šta Tobdžije dobijaju?

Izabrane vesti

Ako verujete u statistiku i ne mislite da je ona kao bikini – mnogo.

Kako je zaštitni znak Premijeršipa visok tempo, a kontranapadi krucijalni u takvoj postavci igre veoma znači što je Paulista više puta presekao protivnički pas u prvenstvu od svih defanzivnih igrača Arsenala, uradio je to 68 puta u Primeri, a iako je jedno od najjačih oružja Pera Mertezakera upravo čitanje igre, Nemac je tek 45 puta na taj način zaustavio protivnički napad, najviše u londonskoj ekipi. Pritom 24-godišnjak logično ima znatno manje iskustva od novog saigrača, ali sve to nadoknađuje velikom brzinom, kada Brazilac krene da trči za loptom i Geret Bejl mora da ubaci u petu brzinu.

Sa visinom od 187 centimetara i izraženim atletskim sposobnostima rešavanje centaršuteva – iako ih je sve manje u Premijer ligi – neće predstavljati problem, imao je dosta vazdušnih duela i u Španiji. Dobijenih 46, a samo je izrazito visoki Nemac bolji od njega u zadnjoj liniji novog kluba sa 53 uspešna skoka. Ali 30-godišnjak je odigrao 21 utakmicu i skoro 300 minuta više od nove akvizicije kluba(19 mečeva, 1.607 minuta), dok je Loran Košćielni zabeležio 12 nastupa i oko 1.000 minuta čuvao Vojćeha Ščensnog i Davida Ospinu.

Arsenal već godinama forsira posed igru – iako možda ne bi trebalo – te neretko štoperi započinju napad tima, a Paulisti ni to neće biti problem pošto se služi i levom i desnom nogom i imao je najbolji procenat uspešnosti dodavanja (85%) od svih fudbalera Viljareala ove sezone. Pritom je igrao sa ozbiljnim tehničarima poput Kanija i braće Dos Santos.

Navijači tima sa Emirata godinama ekipe zameraju da su previše mekani, te im verovatno neće smetati što je novi igrač ove sezone više puta napravio faul (14) nego Mertezaker i Košćielni zajedno (4+8). A Paulista ima još jedan razlog da u novu svlačionicu ne uđe sa osećajem inferiornosti pošto je 92 puta rasčistio opasnost po gol svoje ekipe – Mertezaker je jedini bolji sa 101 ispucavanjem.

Profesor je tokom dugog perioda na Hajberiju i Emiratima i pogađao pri kupovini štopera, a i totalno razočarao navijače izborom.

Pitanje je da li će Paulista proći kao Sol Kembel ili Paskal Sigan

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015ViljarealŠpanijaSol KembelPrimeraPremijer ligaPer MertezakerPaskal SiganLoran KošćelniGabrijel PaulistaEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara