""
""

Da je Golden Stejtu još jedan Stiven Kari, pa da samo njih dvojica igraju... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.13. | 08:13

Portland je pobedom nad Jutom pokazao da je poraz od Dalasa samo kamen spoticanja i nastavio sa odličnim igrama

Čini se da je Golden Stejt Voriorsima malo jedan igrač kakav je Stiven Kari u ekipi. Jer da nije tako, Ratnici bi verovatno iskoristili njegova 43 poena koje je postigao i ostvarili pobedu nad Šarlotom. Ovako, ostaje samo žal za neiskorišćenom šansom. 

Domaćin je tokom prve dve četvrtine bio konkretniji, napadao je više i držao razliku na pristojnom nivou. Ovakva igra Šarlota nastavila se u trećoj deonici, sve do rezultata 77:62, tri minuta i 39 sekundi pre kraja kvartala. A onda je usledila serija Ratnika, koji su u narednih nekoliko minuta na krilima izuzetno raspoloženog Karija stigli do izjednačenja - 88:88.

Izabrane vesti

Ipak, Šarlot je u narednih 70 sekundi preko uspeo da veže sedam poena (četiri poena Sešnsa i trojka Gordona) za rezultat 95:88 što je, ispostaviće se kasnije, bio prelomni momenat utakmice. Domaćin je preko Kembe Vokera, koji je ubacio poslednjih 15 poena za svoj tim, stigao do pobede, a ni neverovatni Kari nije uspeo da goste dovede do preokreta i velike pobede.

Najefikasniji u timu Šarlota bio je Voker sa 31 poenom, čime je izjednačio svoj rekord ove sezone, 24 je ubacio Henderson, a 13 Sešns. Na drugoj strani, pored Karija, 22 poena ubacio je Tompson, dok su Li (16sk) i Barns (9sk) dodali po 14. Srpski reprezentativac Nemanja Nedović nije ulazio u igru. 

Košarkaši Portlanda nastavili su seriju dobrih igara ove sezone, pošto su u Enerdži Solušns areni savladali Jutu rezultatom 105:94 i tako stigli do svoje jubilarne desete pobede u poslednjih 11 utakmica. Za razliku od utakmice u noći između četvrtka i petka, kada su Trejlblejzersi slavili sa 32 poena razlike, Juta je ovog puta pružila znatno bolji i veći otpor rivalu.

Ipak, Portland je pokazao zašto je jedna od najboljih ekipa ove sezone i zahvaljujući razigranom Oldridžu stigao do još jedne pobede. Do polovine treće četvrtine gosti su uspeli da slome otpor rivala, serijom 8:0 naprave lepu zalihu poena, što je do kraja utakmice omogućavalo da rutinski odrade posao do kraja i odu kući sa kompletnim plenom.

Oldridž je meč završio sa 24 poena, šest skokova i četiri asistencije, Lilard je na to dodao 18, Metjuz 16, a Lopez 15 poena. U ekipi Jute najefikasniji je bio Burks sa 20 poena, koš manje je ubacio Kanter, a 17 Hejvard.

NBA - REZULTATI:

Šarlot – Golden Stejt 115:111
Filadelfija – Los Anđeles Klipers 83:94
Vašington – Denver 74:75
Memfis – Orlando 94:85
Juta – Portland 94:105
Sakramento – Dalas 112:97

(FOTO: Action Images)


tagovi

Juta DžezNBA ligaStiven Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara