""
""

Da, da, da: Zamena za Obamejana stiže iz PSŽ-a! Borusija za siću dovodi još jedno čudo iz Francuske

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.17. | 11:58

Problemi oko novog ugovora i skromna minutaža primakli Žana Kevina Ogustena Vestfalenu

Specijalizovala se Borusija iz Dortmunda za kupovinu na francuskom tržištu. Odatle su letos stigli Rafael Gereiro (Lorijan) i Usman Dembele (Ren), pre četri godine i Pjer Emerik Obamejan (Sent Etjen), a sledeći bi mogao da bude - Žan Kevin Ogusten!

Ne samo da bi mogao, nego je napadač Pari Sen Žermena pristao da se preseli na stadion „Vestfalen“ u sledećem prelaznom roku, što će predstavljati pobedu nemačkih Milionera i obezbeđenu zamenu upravo za Obamejana, koji po svemu sudeći napušta klub.

Izabrane vesti

Lekip tvrdi da je uprava francuskog šampiona dozvolila mladom igraču da ide u Borusiju i da se ovaj obećao čelnicima tog kluba, koji su procenili da upravo on građom i stilom igre podseća na Obamejana, iako je deset centimetara niži i osam godina mlađi od kapitena reprezentacije Gabona. Svakako zalog za budućnost, naročito što nije klasičan špic, već ume da se izvlači na krilo i da se zaleti na odbranu rivala, koristeći brznske sposobnosti.

Ogusten je zimus odbio ponudu Pari Sen Žermena za prudužetkom saradnje. Sveci su želeli da se obezbede potpisom do 2022, mladi centarfor se nije saglasio, pa je zbog toga izbačen iz prvog tima i odtad nije odigrao nijednu utakmicu za sastav Unaja Emerija. Trenira i igra samo mečeve za omladince Parižana i tu situaciju vešto koriste u Dortmundu.

Kao združenim snagama javljaju Lekip i Bild, odlično upućeni u transfere, Borusija će za Žana Kevina Ogustena ponuditi 8.000.000 evra PSŽ-u na ime obeštećenja, smatrajući da je to dovoljno za fudbalera koji ne igra i koji na leto ulazi u završnu godionu ugovora. Arapski vlasnici će, pak, tražiti više, ceneći njegovu mladosti činjenicu da je jedan od retkih izdanaka akademije, međutim, teško da će dobiti više od 10.000.000 evra, imajući u vidu da u 2017. nije ni igrao, a da je pre sukoba sa rukvodstvom na terenu proveo samo 279 minuta ove sezone (dva gola, jedna asistencija), jer pored raspucanomg Edinsona Kavanija, jednostavno, nema mesta.

Zato na Vestfalenu ima. Pogotovo ako Borusija, kao što se očekuje proda nezadovoljnog Obamejana. Pominje se sve češće Milan (ako Kinezi „ulete“ sa lovom transfer će iznositi oko 70.000.000 evra), zatim Mančester junajted, možda i selidba u Aziju... U tom slučaju trener Tomas Tuhel će dolaskom Ogustena još više podmlatiti ekipu za koju se procenjuje da je najtalentovanija u Evropi, u šta ste već imali priliku da se uverite na stranicama našeg portala.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaFrancuskaLiga 1NemackaPari Sen ŽermenPjer Emerik ObamejanŽan Kevin Ogustin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara