""
""

Čuveni Four-Four-Two: Grof Božović drugi u Evropi, Gvardiola četvrti, Blan peti!

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.12.15. | 15:02

Jedan od najuglednijih, po mnogima i najugledniji fudbalski magazin u Evropi, rangirao Zvezdinog trenera na visoko drugo mesto u mesecu novembru

Avgust, septembar, oktobar, novembar… Četiri mesca je Crvena zvezda nizala samo pobeda i nije znala za bilo koji drugi ishod pod komandnom palicom Miodraga Božovića. Zvezdin strateg je posle turbulentnog početka ušao u seriju pobeda na kojoj može da mu pozavidi veći deo kolega u Evropi.

Izabrane vesti

Nije to prošlo neopaženo ni van naše zemlje, pa je ugledni fudbalski magazin, možda i najcenjeniji takve vrste u svetu, Four-four-tvo svrstao Božovića na drugo mesto najuspešnijih evropskih trenera u mesecu novembru.

Božović se na listi nalazi iza Olimpijakosovog trenera Marka Silve koji dominira u grčkom šampionatu sa klubom iz Pireja. Iza Portugalca i Božovića su ostali Rijekin starteg Matjaž Kek, Bajernov trener Pep Gvardiola i šef struke Pari Sen Žermena Loran Blan.

Ipak, početak decembra nije bio tako slavan za popularnog Grofa. Posle četiri meseca nepobedivosti, u Kupu Srbije je Borac priredio Zvezdi bolno otrežnjenje i eliminisao ju je iz Kupa Srbije.

Marko Silva (Olimpijakos, Grčka) – 12 pobeda u 12 ligaških mečeva. Jedini klub u Evropi sa storpocentnim učinkom. Na dobrom putu da eliminipu Arsenal u Ligi šampiona.

Miodrag Božović (Crvena zvezda, Srbija) – u seriji od 16 pobeda u prvenstvu, bez poraza od početka sezone.

Matjaž Kek (Rijeka, Hrvatska) – bez poraza i posle 18 mečeva u sezoni.

Pep Gvardiola (Bajern, Nemačka) – neporažen ove sezone, ima 13 pobeda u 14 mečeva.

Loran Blan (PSŽ, Francuska) – neporažen posle 16 mečeva. 

(FOTO: Action images, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaPep GvardiolaPari Sen ŽermenOlimpijakosNemackaMiodrag Grof Božovićmeđunarodni fudbalMatjaž KekMarko SilvaLoran BlanLiga 1HrvatskaGrčkaFrancuskaEvropaFK Crvena zvezdaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara