"Slavlje fudbalera Čukaričkog"
"Slavlje fudbalera Čukaričkog"

Čuka naterala Kruševac da kuka, Mladost sa penala utišala Jagodinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.08.14. | 21:51

Golovi Denija Pavlovića i Nenada Mirosavljević porazili Napredak, gosti iz Lučana izvojevali 1:1 pod Đurđevim brdom

Slavlje fudbalera ČukaričkogČukarički bi opet u Evropu, a Mladost iz Lučana nikako nazad u drugu ligu. Beogradski tim je nagovestio  da se neće zaustaviti na jednoj dobroj sezoni savladavši Napredak u Kruševcu sa 2:0, dok su povratnici u elitu u prvom kolu šokirali Jagodinu izborivši 1:1 pod Đurđevim brdom.

Iako je delovalo da će Ćurani, prošle sezone trećeplasirani u Superligi, pokazati da su se, kako to vole da kažu čelnici Jagodine, ustalili u "velikoj četvorci" srpskog fudbala. Đorđe Šušnjar je, naime, već u 11. minutu pogodio mrežu gostiju, a znajući da je čvrstina u defanzivi glavna karakterika Jagodine verovatno su mnogi pomislili da je Mladost – gotova.

Izabrane vesti

Ali, Lučanci se nisu dali, već su čekali svoju šansu, a ona je stigla u 76. minutu kada je sudija Vlado Glođović pokazao na belu tačku, a povratnik iz pečalbe Miloš Adamović preuzeo odgovornost i pogodio za konačnih 1:1. 

Čukarički sebi nije dozvolio takav kiks. Gol Denija Pavlovića u 52. minutu utakmice na stadionu Mladost bio je timu sa Banovog brda sasvim dovoljan za prvenac u novoj sezoni, ali je Nenad Mirosavljević u sudijskoj nadoknadi potvrdio da u Čuki opet imaju visoke ambicije.

Prošlu sezonu su, tek da podsetimo, otvorili sa tri pobede u nizu, a vreme će pokazati da li četa Vladana Milojevića ovaj put može i više od petog mesta.

Povratnik u Jelen Superligu Borac iz Čačka je savladao Donji Srem na svom terenu sa 2:0 (0:0). Ekipa sa Kutpoint Arene je odradila solidan prelazni rok, ali izgleda da su to uradili i Čačani.

Ekipa Bogića Bogićevića je pod reflektorima sa dva gola u drugom poluvremenu došla do tri boda. Prvi je postigao Mutavdžić u 64. minutu, a konačan rezultat je postavljen u 86. minutu.

Superliga, 1. kolo:

Novi Pazar – Rad 1:0 (1:0)
/Kecap 4/

Spartak – Radnički 1923 1:0 (0:0)
/Balabanović 74/

Crvena zvezda – Radnički Niš 2:0 (2:0)
/Milijaš 43, 45/

Napredak – Čukarički 0:2 (0:0)
/Pavlović 52, Mirosavljević 90+5/

Jagodina – Mladost Lučani 1:1 (1:0)
/Šušnjar 11 – Adamović 76pen/

Borac Čačak – Donji Srem 2:0 (0:0)

Nedelja:

17.00: Voždovac – Partizan
19.00: Vojvodina – OFK Beograd

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaNapredak KruševacMladost LučaniMiloš AdamovićJagodinaĐorđe ŠušnjarČukaričkiDeni Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara