""
""

Čudne scene u Solni: Danci se porazu radovali kao pobedi, ali Šveđani su bliži Evropskom prvenstvu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.15. | 22:48

Šveđani se bespotrebno povukli nakon sigurnog vođstva od 2:0, što su Danci znalački kaznili i sebi drastično povećali šanse za plasman u Francusku - 2:1

Prilično čudna, gotovo nevrovatna situacija na Frends Areni u Solni. Šveđani su u prvom meču baraža i velikom skandinavskom derbiju savladali Dansku sa 2:1, ali se stekao utisak da su gosti zadovoljniji napustili stadion, iako su domaći nakon ovog rezultata barem za pola koraka bliži Evropskom prvenstvu u Francuskoj - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Jasno je da bi Danskoj gol u 80. minutu u ukupnom skoru mogao da znači upravo kao pobeda, ali ekipe Mortena Olsena gotovo sat vremena nigde nije bilo na terenu. Nošeni Zlatanom Ibrahimovićem Šveđani su silovito napadali, posebno u prvih 45 minuta, stvorili veliki broj prilika, pogađali i okvir gola Kaspera Šmajhela, a sreća ih je konačno pogledala u samoj završnici prvog dela igre.

Fudbaler nemačkog drugoligaša Lajpciga Emil Forsberg odlično je odregovao na povratnu loptu Mikaela Lustiga, a onda majstorski pogodio nebranjeni deo Šmajhelovog gola.

U istom ritmu domaćin je nastavio i na startu drugog poluvrmenena, što mu se i te kako isplatilo. Odličnog Forsberga na samom ulazu u kazneni prostor potpuno bespotrebno je srušio Kalenberg, a Ibrahimović sa bele tačke neumoljivo "tukao" za ogromnih 2:0.

Švedska gori za EURO! (VIDEO)

Ipak, umesto da i u nastavku utakmice kidišu ka golu rivala, Šveđani su se u potpunosti povukli, a sa druge strane Olsen napravio tri ključne izmene. Prvo su se na terenu našli Nikolaj Jorgensen i Pjer Emil Hojbjerg, a nešto kasnije i Jusuf Poulsen, koji su podigli agresivnost u gostujućoj selekciji i počeli sve jače da stežu obruč oko Isaksonovog gola.

To im se konačno isplatilo u 80. minutu. Kristijan Eriksen je sjajno izveo korner, Poulsen sa prve stative prebacio loptu glavom na drugu, a tamo je Jorgesen poslao u domaću mrežu.

Od tog trenutka, pa bukvalno do kraja utakmice čulo se navijanje samo grupe od nekoliko hiljada danskih navijača, koji su bili svesni da bi ovaj gol mogao možda i da im bude ključan za plasman na EURO. Da li će biti tako biće jasno za tri dana u Kopenhagenu. Šveđani su tokom većeg dela meča bili bolji tim, objektivno imaju i kvalitetniji sastav, ali kao da na kraju utakmice ni sami nisu bili uvereni da mogu u Francusku.

Zlatan Ibrahimović zbog problema sa povredom izašao je u 82. minutu sa terena, ali verovatno kako bi što više sačuvao snagu za revanš.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Zlatan Ibrahimovićreprezentativni fudbalNikolaj JorgensenEmil Forsberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara