""
""

Čudesna situacija u Milanu: Inzagi lansira golmana koji nije bio ni rođen kada je Abijati debitovao

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.02.15. | 17:16

Na golu Rosonera bi sledećeg vikenda mogao da debituje petanesetogodišnji Đanluiđi Donaruma

Milan je u nikad težoj situaciji u poslednje skoro tri decenije. Rosoneri su potpuno nekonkurentni najjačim timovima Serije A, a situacija je takva da se ne vidi ni plan, ni startegija, ni perspektiva sedmostrukog prvaka Evrope. Ekipa nije podmlađena, niti ima fudbalere oko kojih bi igra trebalo da se vrti. Mladi igrači tek silom prilika dobijaju šansu. Tako bi za Milan narednog vikenda mogao da debituje golman koji ima samo 15 godina!   

Izabrane vesti

Pred meč sa Ćezenom, Filipo Inzagi je velikim problemima što se tiče sastava tima, a posebnu glavobolju mu zadaje pozicija golmana. U prošlom kolu protiv Empolija, standardna „jedinica“ Dijego Lopez je zaradio crveni karton zbog čega je suspendovan za Ćezenu. Lopezove alternative su veteran Kristijan Abijati i letošnje pojačanje Majkl Agaci. Problem je što je i Agaci povređen. Zato je Inzagi bio prinuđen da Abijatiju pojača konkurenciju, a u prvi tim je prekomandovan mladi Đanluiđi Donaruma koji ima samo 15 godina!

Donaruma će verovatno biti na klupi, ali ako dođe do neke neplanirane situacije, mogao bi da uđe u igru i postane najmlađi prvotimac u istoriji Milana. I peti najmlađi igrač u istoriji Serije A. Da bi 196 centimetara visoki Donaruma debitovao za Rosonere, potrebno je da dobije i poseban lekarski sertifikat s obzirom da je igračima ispod 16 godina neohodna ta vrsta potvrde kako bi zaigrali u najjačoj konkurenciji.

Zanimljivo je da će Donaruma biti rezerva čoveku koji je debitovao iste godine kada je on rođen. Kada je Sebastijano Rosi u meču protiv Peruđe dobio crveni karton i zaradio pet mečeva suspenzije, na gol je prinudno stao Kristijan Abijati koji je tada imao 21 godinu. U nastavku sezone, Abijati je odigrao 18 mečeva i bio jedan od najzaslužnijih za čudesno Milanovo proleće u kojem su prestigli Lacio i mimo svih očekivanja osvojili Skudeto. Mesec dana posle Abijatijevog debija, rođen je Đanluiđi Donaruma koji će sledećeg vikenda biti jedina Abijatijeva konkurencija...

Inače, za Donarumu u Italiji kažu da je jedan od najtalentovanijih golmana u zemlji. Dovoljno je reći da mu je menadžer Mino Rajola, kontroverzni agent koji je u fudbalsko sazvežđe lansirao Zlatana Ibrahimovića, Marija Balotelija, Pola Pogbu i koji definitivno ima oko da na vreme ugrabi mlade talente.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMilanKristijan AbijatiItalijaEvropaĐanluiđi Donaruma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara