"Andre Kariljo"
"Andre Kariljo"

Čudesan posao Benfike: Bez obeštećenja i bez minuta na terenu u Atletiku za 25.000.000?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.16. | 17:44

I bolje što je pobegao iz Lisabona...

Andre KariljoNika Gaitana od selidbe u Madrid dele samo lekarski pregledi, ali tih 25.000.000 evra neće biti jedini benefit Benfikine saradnje sa Atletikom. Štaviše, na račun lisabonskog giganta po svemu sudeći će leći još 25.000.000 evra kao rezultat posla koji će ostati upamćen kao jedan od najčudnijih ovog leta.

Radi se, naime, o Andreu Karilja koga je Benfika dovela bez dinara obeštećenja i koji za lisabonske Orlove nije odigrao ni minut! U stvari, 24-godišnje desno krilo nije igralo još od septembra, ne računajući dve oktobarske utakmice za reprezentaciju Perua.

Izabrane vesti

O čemu se radi...

Kariljo je bio igrač Sportinga. Miljenik navijača čak. Na stadion Žoze Alvalade stigao je iz Alijanca Lime još 2011. godine, za Lavove odigrao 162 utakmice... I onda odbio da produži ugovor zbog čega ga je uprava Sportinga suspendovala.

Da li iz želje da se osveti klubu ili nečeg drugog, tek Kariljo je uzvratio na za navijače najbolniji način. U februaru je potpisao petogodišnji ugovor sa najljućim rivalom Benfikom. Sporting se tu ništa nije pitao. Klasična izdaja.

Međutim, dok je Kariljo čekao 1. jul ne bi li i zvanično postao član Benfike i dobio mogućnost da zaista i zaigra za Orlove u igru je uskočio Atletiko i prema navodima portugalskih medija već dogovorio dolazak Peruanca. Benfika je, piše ugledna A Bola, prihvatila obeštećenje od 25.000.000, a ostalo je samo da se Kariljo i Jorgandžije dogovore oko detalja kakve su premije recimo.

Ako se informacije ispostave kao tačne ovo će sigurno biti jedan od najčudnijih transfera ovog leta.

(FOTO: Action Images)


tagovi

PortugalEvropaBenfikaAtletiko MadridAndre Kariljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara