Čuda radi Mauricio Sari u Čelsiju! Novi poklon navijačima i fudbalu je Ros Barkli

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.10.18. | 10:53

Italijan naterao zaboravljenog vezistu da gleda snimke Markea Hamšika i oživeo ga posle izgubljene godine

Fantastično je Mauricio Sari startovao u Čelsiju. Za kratko vreme je uspeo da potpuno promeni ekipu koju je nasledio od zemljaka Antonija Kontea. Promenio je stil igre i Čelsi sada pobeđuje uz lepu i dominantnu igru. Jučerašnji gol Alvara Morate je esencija Sarijevog fudbala. Došao je kao kruna akcije u kojoj su Plavci izmenjali 31 pas. To je Sarijev fudbal.

Osim što je unapredio rezultate i igru, Sari uspeva da izvuče i maksimum od igrača koji su bili zaboravljeni kod Kontea. Čelsi je dobio pojačanja u igračima koje je već imao na raspolaganju, a nije ih koristio. Sari je prvo oživeo Davida Luiza, a potom i Rosa Barklija na koje Konte nije računao.

Izabrane vesti

Pogotovo je impresivno kako je Sari uspeo da vrati u formu Barklija. Nekada jedan od najvećih talenata engleskog fudbala je protraćio prošlu sezonu. Za Everton u prvom delu sezone nije odigrao nijedan meč, a potom je po dolasku u Čelsi pao u drug plan i upisao samo dve utakmice u Premijer ligi. Međutim, kod Sarija je propustio samo jednu od 12 utakmica. Juče je bio starter u veznom redu sa Kanteom i Žoržinjom i ostavio je odličan utisak. Upisao je gol i asistenciju i oduševio navijače...
„Zadovoljan sam Barklijem. Iz dana u dan je sve bolji i sve više napreduje. Imao je probleme sa povredama prethodne sezone i jako sam srećan kako sada napreduje. Od prvog dana sam mu govorio da ima kvalitet. Fizički i tehnički. Morao je samo da napreduje na taktičkom smislu i čini mi se da to uspeva. Verujem da će postati jako bitan igrač za engleski fudbal i englesku reprezentaciju“, rekao je Sari.

Ni Barkli ne krije da ga je Italijan naučio taktici i kako da koristi svoje kvalitete umesto da trči u prazno.
„Iz taktičkog ugla, Sari me je napravio boljim igračem. Razmišljao sam o tome i pomislio koliko bih danas bio bolji igrač da sam imao takve trenere kada sam bio mlađi. Igram bitnu ulogu u Čelsiju i mislim da pokazujem da sam opet u formi“, kaže Barkli.

On je postao prvi engelski fudbaler u Čelsiju posle pet godina koji je na jednom prvenstvenom meču zabeležio gol i asistenciju. Poslednji put je to uspeo Frenk Lampard 2013. godine. Čelsi u Barkliju dobija vezistu koji može da bude i strelac, i paker. Ono što je Sariju u Napoliju bio Marek Hamšik kojeg je od krilnog igrača pretvorio u pravog vezistu.

Upravo je Hamšika naveo kao primer Barkliju kako da napreduje. Barkli je priznao da je posle razgovora sa Sarijem počeo da gleda snimke Mareka Hamšika i da upija znanje. Polako se isplaćuje...

Sa novajlijama Žoržinjom i Kovačićem, a sada i sa Barklijem, Čelsi je kod Sarija dobio potpuno novi vezni red sa novim načinom igre u odnosu na vreme kod Kontea kada ih posed lopte i pas igra nisu previše zanimali. Kod Kontea su uz Kantea uglavnom igrali Bakajoko i Fabregas. Sada su tu pomenuta trojica i igra je mnogo tečnija i dopadljivija. Sari se već rešio Bakajoka, Fabregasa nijednom nije koristio u Premijer ligi, a na izlaznim vratima je i Drinkvoter.

Sarijev Čelsi je neki novi Čelsi, a Ros Barkli je jedan od simbola tog novog pravca...

(FOTO: Action images)


tagovi

Ros Barkli Kizilkum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara