"Moto u Humskoj: Dila Gora pasti mora"
"Moto u Humskoj: Dila Gora pasti mora"

Crno-beli spremni za Dilu… Otvorila se ili ne!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.15. | 09:58

“Bolji smo”, obrazlaže Stefan Babović. Debituje i Dornelas?

Moto u Humskoj: Dila Gora pasti moraGol prednosti kao kapital pred revanš meč sa Dilom Gori u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Dovoljno za optimizam u crno-belom taboru. I ne samo zbog rezultata, već zbog utiska koji je ostao posle beogradskog susreta Partizana sa Gruzinima. Prosto – Partizan je kvalitetniji sastav. A Dila Gori će sada morati da napadne…

Ili mora samo da se umre?
"Za mene je to pitanje velika misterija.  Čak veruje da se opet neće previše orijentisati na napad, već da će nas čekati na kontre", upozorava iskusni Stefan Babović, a njegove reči najbolje svedoče o tome koliko srpski šampioni nisu impresionirani Dilom.
"Bolji smo i ne bežimo od toga. Idemo da pobedimo i da prođemo u naredno kolo. Prednost iz Beograda je dovoljna i jedan gol bi mogao dosta da nam pomogne".

Izabrane vesti

Međutim i Babović priznaje da će Gruzini, pod uslovom da Partizan odigra pametno, u jednom trenutku biti prinuđeni da krenu na sve ili ništa… Tu uskače bzonogi Abubakar Oumaru.
"Partizan mora da igra svoju igru i u Gruziji, a ne da razmišlja ili prolagođava se protivniku. Zapravo, uopšte ne zavisimo od njih. Bitno je samo kako ćemo se mi postaviti. Naravno, nadam se da će Dila da se otvori što bi nama, kao bočnim igračima, stvorilo dosta prostora za postizanje što je moguće ranijeg gola koji bi nam omogućio da kontrolišemo utakmicu i mirno je privedemo kraju".

Osnovni zadatak Marka Jevtovića će pak biti baš da spreči Dilu da kojim slučajem ranim golom ne vrati utakmicu u okvire neizvesnosti. I ne deluje uplašeno.
"Očekujem da Dila zaigra otvorenije nego u Humskoj 1, gde se branila sa desetoricom u Beogradu, što je za mene bilo neverovatno. Želimo pobedu i u Gruziji, kako bismo potvrdili prolaz u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Što se tiče potenijalnog rivala u narednom kolu, ne razmišljam o tome".

Inače, crno-bela delegacija u Tbilisi sleće u 15 sati po lokalnom, 13 sati po srednjo-evropskom vremenu. Put Gruzije krenulo je 19 igrača: Živko Živković, Kljajić, Vulićević, Balažic, Ćirković, Fabrisio, Bogosavac, Nemanja Petrović, Jevtović, Brašanac, Lukić, Andrija Živković, Saša Ilić, Babović, Trujić, Oumaru, Božinov, Nikola Ninković i Ivan Šaponjić.

Dakle Fabrisio Dornelas mogao bi da posle silnih problema sa papirologijom debituje u dresu Partizana.  Na put inače nisu pošli Bandalovski, Grbić, Marinković, Kojić i Predrag Luka, a i rukovodstvo je u krnjem sastavu - bez predsednika Zorana Popovića.

(FOTO: partizan.r)


tagovi

Stefan BabovićSrbijaFK PartizanMarko JevtovićLiga šampionaGruzijaFabrisio Silva DornelasDila GoriAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara