""
""

Crni 14. oktobar srpskog fudbala: Pre 14 godina na Marakani, večeras u Humskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.10.14. | 22:13

Dan koji nikada nećemo zaboraviti...

Posle svega što se noćas dešavalo na stadionu Partizana slobodno možemo da konstatujemo da je 14. oktobar crni dan srpskog fudbala, pa i sporta uopšte! Crn, da crnji ne može biti!

Sećate se verovatno šta se dogodilo 14. oktobra pre ravno 14 godina, kada je trebalo da bude odigran 115. večiti derbi na Marakani... Prva utakmica Crvene zvezde i Partizana u novoj "demokratskoj državi" pretvorila se opšti haos na našem najvećem stadionu. Delije i Grobari sukobili su se na terenu, nekoliko fudbalera crno-belih dobili su batine, a među onima koji su najgore prošli bio je trener Partizana Ljubiša Tumbaković

Izabrane vesti

Bio je to derbi koji je započeo bez prisustva organa reda na stadionu, pošto se smatralo da ne postoji nikakva opasnost od nereda. Sličnog mišljenja bila je naša javnost i uoči ovog okršaja s Albancima, s tim što je policija učinila sve da osigura bezbednost gostiju.

Završilo se, kako se završilo. Smišljena provokacija gostiju u potpunosti je uspela, pa nam sada ostaje da čekamo reakciju disciplinskih organa UEFA, koji bi trebalo da procene ko je kriv. Nažalost, postoje ozbiljne indicije da bi naša selekcija mogla da ispašta zbog upada navijača na teren.

Podsetimo se kako je sve to izgledalo 14. oktobra 2000. godine na Marakani

I na isti dan 14 godina kasnije:


tagovi

FK Crvena zvezdaKvalifikacije za EURO 2016neredi na stadionuFK Partizanreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara