"Nebojša Čović na meču sa Vojvodinom"
"Nebojša Čović na meču sa Vojvodinom"

Čovićevo kritikovanje sudija ponovo koštalo Zvezdu

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.05.13. | 18:01

Pošto je Predrag Bojić crveno-bele kaznio sa 236.000 dinaza zbog "nesportskih" izjava u medijima i najavio još rigoroznije mere

 

Nebojša Čović na meču sa VojvodinomNema kraja ratu Crvene zvezde i uprave košarkaške Superlige Srbije! Direktor Superlige Predrag Bojić je, naime, naložio crveno-belima da isplate kaznu od 236.000 dinara zbog toga što je prvi čovek Zvezde Nebojša Čović "javno i nesportski kritikovao sudije u sudijske odluke u medijima".

Izabrane vesti

Podsetimo, Zvezda je zbog Čovićevih izjava već kažnjena posle meča sa Radničkim kada je morala da izdvoji 118.000 dinara.

Zbog tehničkih grešaka sada su kažnjeni i trener Dejan Radonjić i centar Raško Katić, kao i Dragan Zeković iz Vojvodine i Stefan Sinovec iz Radničkog.

Metalac je zbog nesportskog ponašanja publike sankcionisan sa 59.000 dinara.
"Upozoravamo klubode da međusobna vređanja, insinuacije, etiketiranje i napadi na sudije mogu manje nauditi onima kojima su upućene, ali mnogo više ugledu košarke, urušavajući sistem i dovodeći u pitanje sportski završetak takmičenja. Shvatite to, imajte poverenja u ljude koje ste vi jednoglasno izabrali (sudije, delegati, kontrolori, direktor lige, predsednik Sudijske komisije) i svojim ponašanjem izbegnite kazne koje će sigurno biti još rigoroznije. Jedino možemo sportskim ponašanjem, uzajamnim poštovanje, pridržavanjem propozicija i pravila igre zajednički ligu dovesti do kraja", ističe se u saopštenju lige.

Ostaje da se vidi odgovor sa Malog Kalemegdana, jer je Zvezda posle Radničkog objavila da će protiv Bojića morati da preduzme "zakonom propisane mere zbog nestručnog obavljanja posla i klevete" ako nastavi "sa samovoljnim ponašanjem... bez poštovanja zakona".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaKLSKošarkaška SuperligaNebojša ČovićPredrag Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara