""
""

Čović: Očekujem da u finalu sve bude na evroligaškom nivou

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.13. | 18:06

"Od aktera, preko navijača do sudija", kaže prvi čovek Crvene zvezde

 


Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović pohvalio je organizatore završnog turnira regionalne Jadranske lige u Laktašima i izrazio uverenje da će finalisti imati evroligaške uslove u svakom smislu.

Izabrane vesti

U borbi za titulu sutra se sastaju Crvena zvezda, koja je u polufinalu savladala kragujevački Radnički (79:78), i njen večiti rival Partizan, koji je nadigrao Igokeu (63:57).

"Kao i svaki put u Republici Srpskoj, uživamo ogromno gostoprimstvo. Domaćini su se zaista potrudili da imamo odlične uslove i iz tog razloga sam uveren i da će finalni meč proteći na najvišem mogućem novou. Finale je utakmica dva evroligaša, zato očekujem da ćemo imati evroligaške uslove u svakom smislu. Kada to kažem, mislim na ponašanje svih aktera na terenu, publike na tribinama, ali i na suđenje", kazao je Čović.

On smatra da je plasman Crvene zvezde i Partizana u finale završnog turnira ujedno i veliki uspeh za srpsku košarku.

"U finalu regionalnog takmičenja igraće dva tima iz Srbije. Za našu malu zemlju je velika stvar to što ćemo naredne sezone imati čak dva kluba u Evroligi. I to je ipak dokaz naše dominacije u regionu i potvrda da u odnosu na sve ostale mi najviše radimo", naglasio je Čović.

Prema njegovoj oceni, Crvena zvezda će igrati mnogo bolje nego u polufinalu pošto igrači "neće biti pod pritiskom".

"Treba ipak reći da Partizan ima mnogo više iskustva u ovakvim mečevima. jer će šesti put igrati u finalu, dok je Zvezdi ovo prvo finale regionalnog takmičenja. Međutim, znam koliki motiv imaju igrači, željni su trofeja i zato se nadam da će pobedom u finalu obradovati naše brojne navijače", poručio je Čović.

Finalna utakmica završnog turnira Jadranske lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u Laktašima u subotu od 20.30 sati.

(foto: Action Images)


tagovi

ABA ligaFK Crvena zvezdaJadranska ligaLaktašiNebojša Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara