""
""

Čović: Marakana ostaje jer je naša, a vlasnik Partizanovog stadiona je Vojska Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.13. | 17:05

Potpredsednik Zvezda govorio o projektu Nacionalnog stadiona i otkrio da Zvezda razmišlja o prodaji zemljišta oko Marakane po modelu Real Madrida

 

Izabrane vesti

Jedna od tema o kojoj je na današnjoj konferenciji za medije govorio potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je bila i izgradnja Nacionalnog Stadiona. Želja Tomislava Karadžića da sruši Marakanu i na tom mestu započne projekat izgradnje Nacionalnog stadiona je još jednom naišla na glatko odbijanje od strane Zvezdine uprave, ali je Čović otkrio po kom modelu je moguća izgradnja pomenutog stadiona.
“Neozbiljno je da bilo ko i pomisli da se ovaj stadion iseljava. Ne dolazi ideja da se stadion seli u Surčin. Ali, ozbiljno je da onaj ko se bavi ekonomijom dođe do toga kako da dobije novi Nacionalni stadion. Kako? Lepo. Renoviraš Marakanu i napraviš moderan stadion. Iskoristiš zemljište okolo. Mi imamo 17 hektara u našem vlasništvu. Doduše neki sitniji deo je sporan, ali i to ćemo rešiti. Možemo pomoćne terene za trening da iselimo i na drugo mesto. Kao što je to uradio Real Madrid. Oni su zadržali stadion na staroj lokaciji, ali su prodali gradu Madridu zemljište oko njega. Imate bar 500.000 kvadrata korisnog prostora. Da ne budemo alavi, da smo dobri po 200 evra na svakom, pa sračunajte… To je potencijal. Naravno da stadion mora da živi 24 sata, a ne samo kada je utakmica. Potreban nam je grad u gradu, nešto što je primenjeno u evropi. Bitka oko naše lokacije je bil vrlo interesantna u prethodnom periodu, to svi znaju”, poručio je Čović.

On je istakao i da postoji bitna razlika između Crvene zvezde i Partizana kada su njihovi stadioni u pitanju.
“Ima drastična ralika između nas i Partizana: ovo ovde je Zvezdino vlasništvo, tamo mislim da nije već je vlasnik Vojska Srbija. Možda Partizan može to da sredi, ne ulazim u to. Ja želim da oba naša najveća budu sređena i moderna, jer ta dva stadiona bi trebalo da budu fabrike”, rekao je Zvezdin funkcioner. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaNacionalni stadionNebojša ČovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara