""
""

Čović i Lisac se saglasili: Svesti celu sezonu u jedan meč nije pravedno! Treba uvesti plej-of, ali...

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.04.14. | 14:15

"Treba pronaći rešenje vezano za termine"...

Jadranska nedelja može da počne! Do početka prve polufinalne utakmice između Crvene zvezde i Cibone ostalo je još svega dva dana, a danas je u pres centru Kombank Arene odražana konferencija za novinare povodom početka završnog turnira. Koji, prema rečima generalnog menadžera ABA lige Romana Lisca i prvog čoveka Crvene zvezde, Nebojše Čovića, nije pravedan.
"Evo, ja ću odmah napasti", započeo je Čović, a zatim nastavio: 
"Svesti celu sezonu u jednu utakmicu uopšte nije pravedno. Nije bilo pravedno ni prema Igokei, koja je časno osvojila prvu poziciju posle ligaškog dela takmičenja. Cela organizacija prošle sezone bila je jako ružna, a iako se govorilo o promenama za ovu godinu, smatrali smo da to ne bi bilo pravedno prema Igokei, pa smo pustili da isto bude i sada... Ljudi znaju da smo mi protiv fajnal fora i da su promene neophodne, ali... Pitanje je da li to možemo da uklopimo ili ne. U goste nam dolazi i Đordi Bartomeu (prvi čovek Evrolige prim. aut.), pa će nam on možda dati neki praktičan savet. Dobro je da se i gospodin Lisac slaže u nečemu oko čega se, očigledno, nismo slagali", dodao je on.

Zatim je reč imao i Lisac, koji se nadovezao na reči prvog čoveka crveno-belih. 
"Ni mi se ne slažemo sa tim kako liga izgleda. Setite se samo prošle godine i one greške koja se dogodila. To nije bila naša greška, već su nas pritiskali iz Evrolige da moramo da uskladimo pravila kako bi sve bilo regularno, a mi nismo imali kud. Plej-of? Apsolutno smo za to. Ali jednostavno, postoje brojni problemi koji koče realizaciju ove ideje. Prvo je problem sa rasporedom. Mi smo već sada prekršili odredbe ugovora, jer je fajnal-for trebalo da se odigra u prvoj nedelji aprila. Ali, kako smo to mogli da izvezedemo kada smo imali slatke muke. Zvezda je umalo otišla u finale Evrokupa, Partizan je igrao Evroligu do skoro... Nemoguće bi bilo da sve to spakujemo kako oni (Evroliga prim. aut.) žele. Mi ćemo raditi na realizaciji ove ideje, ali trenutno će ostati ovako kako jeste", poručio je Lisac.

Izabrane vesti

On je zatim otkrio i da će posle finala biti poznato ko će dobiti vajld-kard umesto Solnoka za narednu sezonu.
"U pitanju je jedna ozbiljna sredina, jedan ozbiljan grad, ali ostavimo ime ekipe za kraj. Da i ja imam jednog keca iz rukava kada budem odlazio iz Beograda. U pitanju je jedan tim iz regiona".

Čović je novinarima predočio kako teče prodaja karata za fajnal-for.
"Kroz propozicije ABA lige Zvezda je dobila mogućnost da bude organizator fajnal-fora i mi smo to iskoristili u dogovoru sa ljudima iz grada. Po treći put u istoriji ABA lige doneli smo završni turnir u Beograd. Kao domaćini potrudili smo se da napravimo dobru organizaciju, a imamo i dobru infrastrukturu. Prijem u Skupštini grada biće u četvrtak od 14 časova. Što se prodaje karata tiče, presek stanja do 13 časova izgleda ovako - za prvo polufinale prodato je 2.158 karata, za drugo 2.700, a za finale 2828 ulaznica", poručio je Čović i zatim nastavio:
"Treba naglasiti da neće biti stajanja u nivou 200, kao što su navijači Crvene zvezde i Partizana navikli kroz evropske utakmice. Videćemo kakva će prodaja ulaznica biti, jer smo mi počeli sa prodajom pre praznika, onda nas je uhvatio Uskrs... Nadamo se da će biti sve kako treba. Inače, imamo najnižu cenu karata od kad se igra fajnal-for, u šta smo uložili poseban trud. Imaćemo pojačana obezbeđenja za polufinale i finale, a u slučaju eventualnog finala između Zvezde i Partizana mere će biti još rigoroznije. Navijača Cibone biće oko 50, Cedevite oko 250. Sezonske karte neće važiti, kao što smo već nekoliko puta naglasili", zaključio je Čović.


tagovi

SrbijaRoman LisacFK PartizanNebojša ČovićJadranska ligafajnal-forEvropaFK Crvena zvezdaCibonaCedevita

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara