"Fenomen: Kristijano Ronaldo"
"Fenomen: Kristijano Ronaldo"

Čovek zvani het-trik (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.16. | 12:58

Kristijano Ronaldo protiv Volfzburga 37. put u dresu Reala pogodio mrežu bar tri puta

Fenomen: Kristijano Ronaldo

Novi het-trik Kristijana Ronalda pomogao je Madriđanima da nadoknade i prestignu prednost Volfzburga od 2:0 iz prve utakmice i trijumfom od 3:0 plasiraju se u polufinale Lige šampiona. 

Izabrane vesti

Bio je ovo šesti put ove sezone da Portugalac postiže tri gola na jednom meču, ukupno 37. put u karijeri otkako je obukao čuveni beli dres Reala. Nezaustavljivo deluje 31-godišnji krilni napadač kada dohvati loptu i kada je motivisan, a po ko zna koji put u karijeri pokazao je da sam može da pobedi svakog rivala ako je raspoložen. 

Njegov prvi het-trik u dresu Madriđana došao je u Primeri u maju 2010. godine, a posle toga još 36 puta je ponovio isti uspeh. Koliko je Ronaldo ubojit napadač, možda najbolje svedoči podatak da je najviše het-trikova u Premijer ligi postigao legendarni Alan Širer - 11 komada. Zatim, za njim slede Robi Fauler sa devet, pa Tijeri Anri i Majkl Oven sa po osam…

Svi oni su ipak mala deca za Portugalca kada je reč o efikasnosti. Samo Sevilji je Ronaldo pet puta davao het-trik tokom karijere u Španiji, a u dva navrata davao je i po pet komada Espanjolu u septembru i Granadi u aprilu prošle godine. Nakon što je dao tri gola Malmeu u decembru šalio se sa novinarima na pitanje sa koliko će golova na kontu završiti karijeru u Realu.
„Nemam pojma, sa 600 ili 700“, istakao je Ronaldo.

Samo ga vi dirajte: Kad se naljuti ruši sve pred sobom! CR7 - najbolji napadač Lige šampiona (VIDEO)

Sinoć, nakon nove goleade protiv Nemca Portugalac je samo mirno konstatovao:
„Ovo je trebalo da bude magična noć i bila je. Imali smo perfektno veče, a golovi? To mi je verovatno ugrađeno u DNK i želim da nastavim da ih postižem“, poručio je Ronaldo.

Nije Portugalac protiv Vukova uradio samo veliku stvar za sebe. Ovom pobedom verovatno je sačuvao i posao Zinedinu Zidanu, a Francuz mu je posle meča odao priznanje.
„Šta da kažem o Ronaldu? Opet je pokazao da je najbolji na svetu, da je poseban. Njemu je potreban ostatak tima, ali važno je da svi mi želimo isto i zato smo jaki kao kolektiv“, tvrdi Zidan.

Ronaldo je ove sezone postigao 46 golova na 44 utakmice za Real u svim takmičenjima, dok je het-trikom protiv Volfzburga na konto stavio 16 golova samo u Ligi šampiona. Nezaustavljiv je...

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici 


tagovi

VolfzburgŠpanijaReal MadridPrimerameđunarodni fudbalLiga šampionaKristijano Ronaldohet-trik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara