""
""

Cirkus zvani Đijangsu: Prevara koja je umalo progutala Guarina, Adrijana i Žervinja...

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.01.16. | 14:59

Kinezi se igrali sa vatrom i nudili sume koje nisu mogli da garantuju...

Činilo se da je pomolu zemljotres koji bi uneo pravu revoluciju u moderni fudbal, a ispostavilo se da su se neki malo više zaneli i u maniru dece koja sede za kompjuterom i prvi put koriste čuvenu platformu "Fudbal Menadžer" nudili nešto što nisu mogli da ispune. Čelnici kineskog Đijangsua mogli su da budu revolucionari, a ispali su dvorske lude kojim se smeje ceo svet. 

Razbacivali su se novcem vodeći kadrovi kineskog kluba, nudi brda i doline, kule i gradove za igrače mahom iz Serije A i umalo da im velika prevara prođe. Mete su bili Žervinjo, Fredi Guarin i Luiz Adrijano, koji su se umalo upecali omađijani silnim nulama na čekovima koji bi im obezbedili egzistenciju za narednih nekoliko pokolenja. Doduše, Luiz Adrijano je na trenutak zagrizao mamac, čak se i fotografisao sa šalom Đijangsua. Ali, kada je došao trenutak da se potpiše ugovor i da se stave pare na sto ispostavilo se da su se u kineskom klubu razmahivali parama koje nisu imali. Tačnije, nisu imali bankarske garancije da će iste sume i isplatiti igračima do kraja ugovora - 6.000.000 godišnje Adrijanu, 7.500.000 Guarinu i 8.000.000 Žervinju

Izabrane vesti

Zemljotres u Kini: Posle Adrijana stiže Guarin, čeka se Žervinjo - ceo posao vredan više od 50.000.000!

Prvi koji je provalio nameru Kineza bio je brazilski napadač, koji je osetio da u celoj priči nešto smrdi, a poučen iskustvima koje su Didije Drogba i Nikolas Anelka imali u Šangaju ne tako davno, kada nisu isplaćeni do kraja uprkos drugačijim dogovorima, Milanov fudbaler pobegao je glavom bez obzira i otišao nazad na San Siro. U Kinu više nema nameru da se vraća. 

Nedugo zatim italijanska štampa otkrila je da je i Fredi Guarin stisnuo kočnicu jako i zaustavio pregovore sa Đijangsuom. Kinezi su opet počeli da vrdaju jer nisu imali nikakvu garanciju da će Kolumbijcu platiti ogromnih 30.000.000 evra koliko mu je sledovalo da je stavio paraf na četvorogodišnju saradnju. Iako je transfer brzo propao, Guarin i dalje želi da se okuša u Kini i dođe do bogate zarade. Sada je aktuelna priča sa Šangajem, a njegov agent tvrdi kako će sve verovatno biti završeno u roku od 48 sati. 

A poslednji koji je raskrinkao zle namere ljudi iz daleke Azije bio je Žervinjo! Nakon što je milanski dvojac povukao ručnu i krenu u rikverc, Žervinjov menadžer je takođe tražio neki dokaz da će njegov klijent biti isplaćen. Nije ga dobio, a hitronogi krilni napadač okrenuo se Hebeju za koji igra nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš. Usmeni dogovor postoji, Hebej bi trebalo da Romi plati 15.000.000 evra, uz bonuse, dok bi Žervinjo dobio nešto više od 5.000.000 evra godišnje, takođe uz bonus po potpisivanju saradnje. Navodno, garancije postoje. 

Žervinjo se nije našao na poslednjem Rominom treningu, a rimski mediji pišu da je njegov odlazak u Kinu gotovo završena stvar. Samo, neće biti Đijangsu, koji se pokazao kao katastrofalno loš pregovarač, već klub iz gradića koji se nalazi na oko 300 kilometara od Pekinga. Žervinjo će potpisati trogodišnji ugovor. 

Đijangsu - crna ovca modernog fudbala...

Sve informacije sa transfer pijace možete pogledati u našem dnevnom blogu "TRANSFERI UŽIVO", klikom na naš tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK 2016" ili na našem Specijalu "PRELAZNI ROK".

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016ŽervinjoSerija AŠangaj ŠenhuaRomaMilanLuiz AdrijanoItalijaInterHebejFredi GuarinEvropaĐijangsu Šuntijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara