"Vidal"
"Vidal"

Čileanci proglasili Vidala za "španskog kralja"

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.06.14. | 17:26

Pobeda Čilea poklopila se sa abdikacijom dosadašnjeg španskog monarha Huana Karlosa u korist njegovog sina Felipe Šestog

VidalČileanci prolaze kroz pravu nacionalnu euforiju posle pobede nad dosadašnjim prvakom sveta Španijom na Mundijalu od 2:0, kojom su obezbedili prolaz u nokaut fazu takmičenja.

"Čile veći od Marakane", kaze se na naslovnoj strani lista El Merkurio.

Izabrane vesti

Koliko je Čileancima značila pobeda nad svojim bivšim kolonijalnim osvajačem, prva u istoriji, najjbolje govore poruke oduševljenih navijača na društvenim mrežama, koje obiluju duhovitim komentarima.

Tako se na Tviteru može videti Arturo Vidal sa njegovom frizurom "poslednjeg Mohikanca" i mnogobrojnim tetovažama kako pozira u uniformi španskog kralja.

Vidala u Čileu inače, zovu "Kralj Artur", a pošto se pobeda Čilea poklopila sa abdikacijom dosadašnjeg španskog monarha Huana Karlosa u korist njegovog sina Felipe Šestog, Čileanci su Vidala "prekrstili" u - novog kralja Španije.

Predsednica Čilea Mišel Bašele slikala se sa palčevima podignutim na gore noseći šal u crveno-plavim nacionalnim bojama Čilea.
"Ne treba ni da pričam kako je proslavila golove", rekao je njen portparol Alvaro Elisalde.

Čile će u poslednjoj utakmici grupne faze takmičenja u ponedeljak u Sao Paulu igrati protiv Holandije.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalBrazil2014BJužna AmerikaBrazil2014Arturo Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara