"Nikola Vučević i Tobijas Haris"
"Nikola Vučević i Tobijas Haris"

Čikago podseća na šampionski tim Džordana i Pipena, Vučević uništio Detroit, Bogdanović nije mogao sam protiv Majamija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.11.14. | 08:51

Šampion i dalje udara jako, Lilard doneo pobedu Portlandu, Taj Loson probio laku konjicu

Nikola Vučević i Tobijas Haris

Klivlendova konjica ponovo položila oružje! Tim Dejvida Blata, sastavljen za najviše domete, poklekao je u svojoj Q areni pod naletom skromnog Denvera i vrlo raspoloženog Taja Losona! Domaćinu naruku nikako nije išla činjenica da je Lebron Džejms propustio jutarnji trening pre utakmice zbog prehlade, a poraz od Denvera definitivno nije umanjio osećaj slabosti. I pored toga, Kralj je bio najefikasniji igrač Klivlenda sa 22 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe do trjumfa - 106:97.

Izabrane vesti

Vođeni sjajnim Losonom i odličnim Aflalom Nagetsi su vrlo lako iskoristili šansu koja im se ukazala. Početkom treće deonice preuzeli su glavnu reč na parketu, lagano podizali vođstvo, koje je do sredine poslednjeg kvartala iznosilo oko 14 poena. Što je, ispostaviće se kasnije, bilo dovoljno za treću pobedu u sezoni.

Loson je meč završio sa 24 poena i 12 asistencija, dok je Aflalo ubacio jedan koš manje, uz četiri skoka i tri tačna dodavanja. 

Time su se Nagetsi osvetili Klivlendu za poraz od pre deset dana, kada je rezultat bio 110:101, na Denverovom parketu.

Majstorsku partiju u noći između ponedeljka i utorka odigrao je crnogorski reprezentativac Nikola Vučević, koji je novim dabl-dabl učinkom gotovo sam odveo Orlando do velikog trijumfa nad izmorenim Detroitom - 107:93. 

Pistonsi, koji su odigrali svoju petu utakmicu u sedam dana, nisu izgledali kao tim iz najjače lige sveta, posebno u prvom poluvremenu, kada su se dosta mučili i nisu mogli da uspostave kontakt između centarske i bekovske linije. To su igrači Orlanda iskoristili i vrhunskim dalekometnim šutem (pogodili 13 trojki) uništili domaćina. 

Vučević je ponovo imao dvocifren učinak u dva statistička parametra, a meč je završio sa 25 poena i 14 skokova. Osim njega, još četvorica igrača imala su deset ili više poena, a najefikasniji je bio Haris sa 24 koša, pet skokova i četiri asistencije. Kod Detroita 20 poena i šest uhvaćenih lopti imao je Batler, dok je dva koša manje imao Dženings

Odličnu rolu imao je i Bojan Bogdanović, koji je ubacio 22 poena u porazu od Majamija rezultatom 83:95. Tim sa Floride tako je prekinuo seriju od tri poraza, uprkos izostanku povređenog Dvejna Vejda, najviše zahvaljujući Čalmersu i Bošu i njihovom dobrom šutu. Prvi je uknjižio 22 poena i pet asistencija, drugi 15 koševa i devet skokova. Što je bilo sasvim dovoljno da se Bruklin svede na ispod 85 poena. 

Čikago nastavlja da pruža izvrsne partije ove sezone, bez obzira na to što je najbolji igrač, Derik Rouz, konstantno povređen! Bulsi su upisali i šestu pobedu u gostima, a ovog puta žrtva pobesnelih Bikova bili su Los Anđeles Klipersi - 105:89!

Interesantno, poslednji put kada je Čikago imao šest pobeda u nizu na gostujućim terenima čuveni crveni dres nosile su legende poput Majkla Džordana, Skotija Pipena, Tonija Kukoča, Denisa Rodmana...

Džimi Batler bio je predvodnik liste od čak šest dvocifrenih strelaca sa 22 poena, u stopu ga je pratio Gibson sa 20 koševa, uz pet skokova i šest asistencija, dok je Danlivi dodao 19 poena. Nikola Mirotić je na terenu proveo 18 minuta, a meč je završio sa 12 poena i sedam uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Kroford je ubacio 24 poena, Grifin je imao 19, a Deandre Džordan deset koševa i čak 17 skokova!

NBA - REZULTATI

Šarlot – Dalas 80:107
Klivlend – Denver 97:106
Boston – Feniks 114:118
Bruklin – Majami 83:95
Detroit – Orlando 93:107
Memfis – Hjuston 119:93
San Antonio – Filadelfija
Portland – Nju Orleans 102:93
Los Anđeles Klipers – Čikago 89:105

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bojan BogdanovićBruklin NetsDenver NagetsDetroit PistonsMajami HitNBA ligaNikola VučevićOrlando MedžikTaj Loson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara