"Hamdi Harbauj"
"Hamdi Harbauj"

Čičini saveti: Harbauj šokirao Lijež

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.04.14. | 22:33

Standard već tri kola bez pobede pošto je duel dva najbolja strelca Belgije dobio Tunišanin iz Lokerena

Hamdi Harbauj

Pre večerašnjeg meča Miču Bačuaj je na 89 utakmica u poslednje tri sezone postigao 37 golova. Hamdi Harbauj u istom periodu bio precizan 41 na 99 utakmica. Ali, Harbauju je već 29 godina, a Bačuaju teč 20, pa su mnogi ljubitelji fudbala u Belgiji požurili da izgovore ono čuveno "na mlađima svet ostaje". U četvrtom kolu plej-ofa Pro lige valjda su shvatili da je trebalo da sačekaju pre no što su ocenili da je Harbaujevo vreme prošlo. Tunišanin iz Lokerena je, naime, briljirao i sa dva gola sprečio Standard da se osami na čelu šampionata – 2:2 (0:1).

Izabrane vesti

Prvo precizan udarac glavom posle ubacivanja 21-godišnjeg Južnoafrikanca Ajande Patosija iz kornera za 1:0, a zatim i surova kazna za grešku Dina Arslanagića. Standard je bio na konopcima.

Ali, Bačuaj je uzvratio vrlo brzo i u 68. minutu 20. ligaškim golom u sezoni (Harbauj je sada na koti 19) smanjio na 1:2, da bi potom u samom finišu još jedan tamnoputi Belgijanac Žofri Mužangi Bija spasio domaće sramote pred sopstvenim navijačima i selektorom Crvenih đavola Markom Vilmotsom.

Standard je i posle četvrtog kola prvi na tabeli. Ali, u Liježu ne mogu da budu zadovoljni jer je Klub Briž samo bod iza, još jedan stepenik ispod je Zulte Varegem, korak dalje je Anderleht…

PRO LIGA – 4. kolo, plej-ofa:

Standard Lijež – Lokeren 2:2 (0:1)
/Bačuaj 68, Bia 86 – Harbauj 44, 64/

Utorak:
Anderleht – Zulte Varegem 0:0

Sreda:
Klub Briž – Genk 2:0 (0:0)
/Jorgensen 71, De Suter 88/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žofri Mužangi BijaStandard LiježŽupiler Pro ligaLokerenMiču BačuajiHamdi HarbaujEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara